Wednesday, April 28, 2010

permainan: Main dengan Rakyat (MDR)

Assalamualaikum
Salam.

Seriusly aku baru join this event on Sunday which is time supposedly stats at 5pm at Dataran Merdeka. MAIN DENGAN RAKYAT GAME ROUNDERS. MDR hari itu telah berlangsung dengan berjaya. Aku sempat main baseball lahh. Dah lama tak main rupanya memang slack, tak tahu nak pukul bola tuhla. Game baseball hari itu di gelar rounders. ADA pemukul, ADA bola tennis. Layankanlah. sume orang boleh join this game hari Sunday time 5pm lepas 25th april.

picture ini berlaku selepas game rounders tamat

MANY members dah try kenal-kenal. Alhamdulillah its enjoyable.


aku datang lambat and games dah stat but luckily boleh je join and be sporting either wanna join play or tak lahh. kalo xinterested ngan outdoor games agak rugilah. because cant feel the experiences play with the game.

Picture tu kat tengah padang dataran merdeka. Kakak yang pegang bet tu nama Alyah anwar. Aku ingatkan for real nama dia rosmah tu aku tegur. tapi takpelahh kakak petronas :) Klik sini blog alyah


MDR biasanya ada games macam-macam yang dorang dah ketengahkan selama inih. aku balik je dari main rounders main ngan member MDR bukak fesbuk lik terus join kelab society MDR; MAIN DENGAN RAKYAT. for more info and fun sila klik sini facebook join MDR: main dengan rakyat


Tengok tajuk group agak pelik tapi layan kan jelahh. DARI sudut pandangan this group macam sume orang perlu open minded. Many friends boleh kenal, macam-macam ada. Its fun games, Be it kejar-kejar, kite flying, konda kondi, rounders, bola chop, bola sepak, lari dalam guni, or even scrabble, macam bersuke ria lahh. Banyak games yang aku rasa nak main depan rumah tapi sekarang dah maju lahhhh. kena join kat dataran merdeka


PICTURE kat depan sekali rambut panjang abang er nama penuh tatao, tapi seyesly dia pelawak, cool character. Firstly tengok gaya style dia memang urban haih takut nak join grup dia bila game dahh stat. tadeklah..haha, nama nik name abang rambut panjang "Ayam Fared" nampak kat fesbuk klik add as friend. adik speck mata shirt kuning bertopi tu"mael" thanks ye bagi keropok. Alahai aku macam bedal je kalo orang dah hulur. Sebenarnya dia sebaya saya. Umai tanya ari tuh sapa nama orang yang bagi kopok..DAYAH jawab alamak lupa mau tanya nama adik topi speck tu, hee. nak tengok blog mael sila klik sini

OH rupanya ada jejak kasih kat event tu. member childhood lama AKU time aku tinggal kat cheras nama dia farhan. AKU try komen kat dia kat fesbuk jelahh skang. Seyes cant recap our moment. Kat picture tu dia dibelakangi si purple and pakai shirt blue. Dia UPNM if not silap ahh :)

Enjoy the scene sikit2 release benda tak patut


aku shuka tengok benda tinggi-tinggi :)

lawa la kan :)



Thanks for the memoir pictures MDR
LAWA picture umai snap



UMAI dan si senyum nampak gigi
bye
ada hari ada oke
lain hari bole jumpa lagi oke :)

conclusion. Memang fun game event ini. Nak seribu dalih tak nak seribu bahasa; kao tepok dada tanyalah diri. haaa, sebenarnya dah lama ghiler tak menapak kat dataran since form 1 lahh. Hari tu tergerak hati nak ikut Umairah (dialahh sahabat yang sporting aajak pegi games bila tiba shaye yang tengah tensen ngadap esaimen walupon musim cutis skang).

Bye

Ps. Tensen aku menyebabkan pelbagai jerawat muncul tanpa dijemput T________t uwek

7 comments:

hanaahmad said...

wahhh!!! interesting gler!! besh2..nk join..but pasni dh blik ipoh cz dh hbs stdy...tp klo de masa free leh je join kamu..hee~

joegrimjow said...

lepak2 kat sini
baik juga ni
urmm
best2

yusuf mujahidin ™ said...

kem salam pd jerawat
:P

/Dayah//Nurul/ said...

hana: welcome to MDR
JOE: wahh, tak sangka sempat lepak kat blog saya. bes kalo ramai sportin
yusuf: iyelah T_p

aMaeBa said...

hahaha.. alamak~! siap promote plak ak kat blog.. hahah.. sega plak ak ni haa..

cikgadis said...

hahah lama x main game ni.. best a!

Athirah Ibrahim said...

walawehh. fareed ayam pun ada. haha. jeles jeles.

Pages