Monday, April 12, 2010

oh encik polis PDRM

Salam. Ekstravaganza punya tajuk entry. saya respect sama perempuan jadi polis trafik.
But encik polis trafik dah menakutkan aku pagi tadi. Pergi parking motor bawah jambatan tapi tak ada lesen penuh. Lesen kena amik time cuti nanti stat 24th April. InsyaALLAH.

Actually dapat surat saman kat rumah.
Aku tak sedar rupanya kita boleh cek saman through online je. Dunia dah maju. Semuanya online lahhh. Abang along aku bukak sampul surat cinta dari cawangan Trafik hari ini.

Aku tukang print kan saman yang berjela2. T___________T
Guess berapa amount saman. Sekali pi online kat website polis trafik > www.rilek.com.my
Gedebbuk RM920. apa kejadah sume ni



Kena saman sume atas nama abah. Enter IC nama abah. Bukak bukak macam tak percaya saman paling lama tertunggak dari tahun 2008. Disebabkan abahku kerjanya di perantauan, maknanya semua hal berkaitan barang keperluan kat rumah sekarang ini ditanggung oleh mama.

It means every expenses and budget are all in mama's decision to finish paying or not about the summons.(speaking ni out)
Hallo abang polis trafik.
Diskaun saman ada-----adax diskaun lagi?


Kerajaan dapat duit saman kan?
Bayar je la saman





Patutlahhh pagi tadi aku ada feeling lain macam terjumpa ngan abang polis trafik kat Jln Kg Melayu Ampang. Eh rupanya saman moto kereta semua dah terkeluar ah hari ni.

Saman motor EGO along

RM60


Saman motor Yamaha sebb traffic obstruction; means rintangan halangan

RM 60


Kereta Honda mama ngan kereta BM abah SPEEDING RM 800. Kopak duit semata-mata kes saman.

TOTAL TU LAHH calculate ;RM 920 :'(


Ps/ Hopefully everyone can get rid from summons. I do not like encik polis...bukan sume polis, but certain polis cap ayam suka hati taman nak periksa orang mintak duit. i am sori. Bye encik polis. Nanti kami bayar duit saman kat kerajaan.

Sila patuhi undang-undang negara



Bye
Repair balik kadang-kadang bila belog ayat tunggang langgang ternampak kat entri ni. harap faham.

6 comments:

mimi said...

nice artikel..harap dpt membuka mata blogger yg membacanya

aduka said...

byknye tuuu..!
O_o

/Dayah//Nurul/ said...

tu la..surat cinta terbaik penah sampai kat rumah..nak tanak bayar

yusuf mujahidin ™ said...

byr nt kne lokap...hahaha

kenwooi said...

samans can be painful.. =/

/Dayah//Nurul/ said...

ghouse: tolongla bayarkn :O
kenwooi: yeah, it hurts true bad.

Pages