Monday, April 5, 2010

Kucing rumah

Pening pala mau setelkan esaimen.
Rilex layan belog nanti sambung esaimen balik ok. okla tu :))
Kucingku nama nya Chot kadang kadang macam ada perasaan aneh terhadap aku sejak kebelakangan ini.
Aku mungkin lupa dan tak sedar secara sengaja untuk meluangkan masa dan pahala kepada kucing kat rumah. Total kucing before sepuluh kini tinggal 9.
Biasa bagi makan, tapi sekarang macam sume tugas tu mama je leh handle :P
Bukan tak bagi perhatian just dorang pon pandai buat hal masing2 tu.


Kadang kadang aku terlupa untuk berkata hai pada chot. Kucing paling lama kat rumah dekat 10 tahun di beri nama Chot. Alhamdulillah sihat belaka kat rumah kucing kucing rumahlaa namanya. Kucing kat rumah sudah biasa di pelihara dan diberi makanan.
Aku perasan kadang kadang juga Chot semakin gile, bukan.
Teramat manja dengan aku bila aku balik dari kolej tengok TB dia mula datang kat depan aku, dan duduk kat peha aku sampai tidur nyenyak. Tidur kat 2jam boleh abis ngadap cite industan kot bersama Chot.

"Chot" "kenapa kau suka pandang aku semacam, pastu nak tido kat area aku bmanja2".
Chot mungkin jawab, SAYANG :P

Kucing selain ngan CHOT agak gila sikit dekat rumah. Aku sendiri rasa pelik kucing kat rumah aku suka gaduh sama2. BukanNYA nak gaduh gurau, tapi gaduh dengki. Bukannya gaduh tak cukup makan. Sengaja gaduh gaduh tunjuk kehebatan mmasing.
Kalaola aku boleh cakap bahasa kucing dah lama aku cakap napa beraksi.
tanpa perlu subtitle dorang gaduh mulut. aku hampuk dorang ngan penyapu.

nah serba serbi gambar kucing rumah. Let the picture smile.


nakal


Pak ren yang kuat membuta

ada banyak gaya dia tido le:P


Si busuk


Pak Bu


Chot

mak tam devil





CHOT



Ps/ MAMA tu ibu kucing; aku anak ibu kucing kot

4 comments:

aduka said...

uduhnye gambo.. guna la DSLR..
hahahahaha..
=P

Mis Erika said...

ada sorg kwn sy minat sngt dgn kucing..blh bt geng ni..hehehe :)

cikgadis said...

huuuu ramainya kucing!
best best best

/Dayah/Hid/Nurul/ said...

haah. kucing rumah. kamera murah xcantikla nak snap pic kucing ku,latip.. :)

Pages