Wednesday, May 19, 2010

Outing with Barney ngan friends

Hari Ahad lepas aku pergi jalan pusing KL. Umai dah ajak time tu ngan memang nak keluar benar-benar ahad weekends ngan kawan. Mungkin ada yang salah faham kalo bab outing je dah membuang masa, membazir duit, merosakkan pemikiran dan sebagainya. Padahal aku diajak Umai untuk outing reunion student sekolah dia. Sengaja memeriahkan majlis reunion, umai ajak ku terus ikut. Tapi terfikir jugak xke menyibuk aku ni kat majlis dorang.


Saja. Buatla muka tak malu. Datang jugak outing reunion sekolah dorang kat taman tasik perdana. Aku turun tren dari Ampang ke Sogo tunggu umai drive kereta amik aku yang tunggu. Kira-kira 20 minit sampai terus kat Taman tasik perdana lepas cari parking, then aku tak sedar dia umai daa bawak buah tangan utk friends gathering. Contoh, makanan mee hun air minuman Coke ngan mangkuk plastiik sume. Aku buntu. Apa tah boleh ku tolong. Sebab aku cuma jadi penyibuk kat majlis gathering kawan sekolah yang dah 5tahun tu tak jumpa.

Rupanya majlis perjumpaan tu ala-ala picnic, bincang borak benda biasa apa perkembangan masing-masing. Kawan lama, mesti banyak benda nak bercerita. SANGAT berterima kasih pada umai, yang lepas picnic tu sempat la singgah kat Taman Kancil &Rusa.

Tak kusangka pulak. Perangai aku ermmm animal lover. Ok lah. Aku kan penyayang ~
Thank yu for outing too umai. Real had great time. DARI pukul 10 aku keluar balik pukul 7. SANGAT malu pada diri, bila Ahad mahu berjalan xhingat nak balik awal. yela biasa rutin harian Ahad ku duduk rumah belajar masak je skit. OK. Gambar outing tu member umai dalam4-termasuk kami overall 6 orang.

Gambar animal lover
taman



mau kenal bambi the rusa AKSI :D


dalam muzium ada gambar hot2 cam artist DATO CT ngan sejarah Malaysia

sy menang hadiah tapi adiahnya bukan moto. Thank yu Umai


Lepas dari picnic ke Taman kancil selepas tu ke Muzium Negara, pastu Makan last singgah KLCC jap. terus pulang ke rumah teringat kat diri,


Bila.. Bila nak hang out ngan budak sekolah aku lak, Mampu ke nak berhubung kembali ngan kawan sekolah tu, banyak kenangan pahit kalo di ingat waktu zaman sekolah, tapi memori tak kan di padamla.


InsyaAllah akan berjumpa dengan kawan yang rapat-rapat sahja.
Aku pemalu
bye.

3 comments:

cikgadis konfiuss said...

eii rusa tu blh pegang2 x?
geram oh!

/Dayah//Nurul/ said...

cik gadis: bole,tp rusa tu takut lari nnt :)

aduka said...

perghh..
bestnye..
ehem..
umai?
jehehehe..

aku xtau nape suka dowh layout blog mu ni.. pdhl aku sndri yg pilih! haha..

Pages