Tuesday, May 11, 2010

orang utan


BUKIT MERAH LAKETOWN -PERAK MEMORI
Fakta: name ‘orang utan’, when translated from Malay to English literally means ‘person of the forest’. 97% of the orang utan’s DNA dalam badan macam manusia.

Gambar

ini nyot, orang utan tertua di pulau orang utan dan disegani akan kehebatannya. sebab dia paling tua agak ramai tu yang wajib respect pada nyot. populasi orang utan yang terkumpul kat area island orang utan since year 1999 meningkat grown to 23 saje. kat bukit merah punya. mungkin kena besarkan lagi keluarga orang utan kat situ
nah info details klik orang utan

nyot makan pisan, ubi keledek dan ngunyah2 durian pon bedal
nyot ada makwe, xingat nama makwe nyot sapa namalaa. kita panggil mama
bila mama bejalan trus datang tengok nyot camtu


mama nak teman nyot selalu ^__^ selalu bersama gitu




ini cerita lama

kisah percutian aku di bukit merah laketown, perak last year ngan mama abah akram. aku suka tengok haiwan manja sejak kebelakangan inih haaaa, geramla. in fact sekarang cuti dayah suka buli kucing tido, ngan mandi kucing

Bayaran sudah lupa tp ku agak RM12 per adult, time mesti 12pm bertolak naik jeti to orang utan island :)

Bye
Ps/ Maau jumpa baby orang utan dan pegang bolex
bye baby orang utan (sempat amik pic kat lua cermin je ni)

4 comments:

Boneka Tak Sakit Self-ProClaim CasaNova said...

WOW ARITU AKU GI JLN2 xtau lak nak gi mana!! xterpk langsung!!! nampk mcm best je tiket pown xmahal!!

nbext time la huhuhuhu

aduka said...

dlm byk2 hewan, spesis beruk aku kureng suke..
xtau nape..
muka die buruk kot..
ekekekekeke..
=P

ASaDa RyutaRo said...

wallaweh!! aku x sangka plak kat perak ada tempat perlindungan orang utan sebesar ni.

hope orang utan ni bahagia kat situ. banyak sangat hutan tempat tinggal mereka manusia dah tebang.

/Dayah//Nurul/ said...

boneka: kim salam org utan tu kalo ko pegi


latip: haiwan biasa je

ASaDa RyutaRo: bagusla..

Pages