Friday, July 16, 2010

Mencegah lebih baik daripada terkena

Salam. apa khabar , sihat ye sume bagus-bagus waras :)

hoke, pagi tadi telah cuba bangun sebaik mungkin dan kepala memang berat yang teramat dan terasa macam ada seketul batu terpelanting kat kepala yang terkena dan menyebabkan aku susah bangun pagi untuk solat subuh. Lepas subuh tadi terus tidur balik, al maklum kelas takde hari ini memang the heaven. Tapi dengan tiba-tiba memikirkan bakal-bakal assignment yang mendatang dan tak diusik lagi memang lahh menunjukkan kerajinan aku terserlah.

Aku cuba untuk gagahkan diri ngadap ubat tapi tak mampu nak usik pon. Ingat nak demam sebab kepala berat, pening-pening akibat lantunan batu kat kepala. Oke merepek. Tak suka makan ubat! Cuba bayangkan aku paksa tidurkan diri hari ini lepas solat subuh 630pagi tidor balik dan bangun jam 8. Makan pagi memang tak boleh nak skip macam gitu dan masih semangat makan dalam keadaan kepala berdenyut-denyut. Aku sangat malas untuk apdet entry kadang-kadang ikut mode dan blog kini rajin saja blogwalking. Mungkin ada yang perasan contohnya LATIP. dan akhirnya mengingatkan aku untuk apdet entry hari ini. smiley :)

sihat kan ni haa tengah taip entry baru baru wooo

Aku lepas makan pagi terus tidur balik oke. Tak tipu dan pemalas giler hari ini. aku sakit kepala dan menjadi hobi aku untuk tidur berjam-jam mengelakkan sakit. badan terasa sejuk dalam, bila tangan ni dah separuh sejuk dan panas kat kepala. Aku tidur balik jam9 sampai pukul berapa erk. Bangun jam3. malam ni nak buat apa agaknya. err

perhatian: kalauu dah jenis nak sakit tu makanlah ubat. nasihat diri sendiri pula


pergi bawak kucing nak mandul tapi tak dapat dimandulkan

ada satu lagi kes mahu cerita pasal kucing kesayangan aku 3ekor yang dibawak ke klinik kembiri hari selasa lepas.
klinik kembiri terletak kat setapak dan murah kos belanja mandul kucing berbanding tempat lainla.



Doktor menasihatkan kami ke klinik private untuk hasil pemeriksaan kesihatan kucing selanjutnya. ovver weight ha...aku dah kata kat mama kucing betina kat rumah gemuk-gemuk belaka. berat sekor kucing yang banyak makan sume almost 5.7kg. Tak dapat mandulkan kucing betina dan agak kecewa bila difikirkan. Mama kata mahu mandulkan kucing betina jugak sebab takut mereka gatal miang dan mereng. Here some pictures kucing gatal. erk


kucing persian satu kat rumah. Tak dapat di mandulkan juga kat klinik sebab tak cukup facilities and might risk her life sebab hidungnya penyyek. facilities alat pernafasan tidak ada di situ. tapi kucing aku yang ini tidak lahh gemuk.


comot dan cit gemuk sebab tu tak dapat mandul

Ps/ Mama jangan sedehh sgt sebab kucing tak mandul-mandul. bagi ubat pil perancang dlu buat sementara :P

Mencegah lebih baik daripada terkena, kena makan ubat.
oh ada 2 entri terselit cerita entry ini. apa pun jaga kesihatan untuk masa depan yang terjamin :)

9 comments:

aduka said...

wooh..x dosa ke mandulkan kucen?
X tgamak la..

Ery Farieha said...

aduka; x dosa lah :)

waaa kucing gebu~~

/Dayah//Nurul/ said...

latip- tak pe sbb tu tuk kebaikan :)

ery- pandai ery kan kan. biasa je :D

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

hurm.kalau dkt klink bpe ek mandulkan kucing?

kucing muka bonyok tue ada jer sepah sepah dkt rumah.kucing jiran tapi dah lari kot dari rumah.asyik melepak rumah aku jer.keh keh

Chaon Cornerz said...

kucing jugak.. elok la bleh kawan dengan ery tue.. hahha..

lieya orange M.I. said...

owh..mandulkan kucing utk kebaikkan eih..huhuu...lieya tak pernah tahu pun..hehehe..

kucing comel laa

Pusher Aries said...

bukan komen tapi pertanyaan:-
lagu kat cne lagu nyanyi ape ea...BEst la...gtau ea...

/Dayah//Nurul/ said...

pusher aries- sori lambat bls. lagu skang naturally cover, selena gomes

lieya- bagus :D

Chaon- baiklahh

M Fakhrurazi- betina biasa rm70, kucing dtg membawa berkat :)

pilotHans said...

im so gonna kidnap ur orange cat...here kitty2.. ^_^

Pages