Saturday, July 10, 2010

Buat keje faedah

Salam.

Lama tak bercerita, sebab laptop hang dan lembappps malas mahu apdet cerita dan bebelan. ok, ari tu wat keje faedah dan cuba tuk beramal. ama dan aku singgah satu kedai CASH & CONVERTER kat depan Ampang Point. Sebenarnya bercadang untuk let go barang-barang lama dekat kedai dan setelkan payment for registration next semester. Kena bank in some money to the kolej. Ok duit tak banyak, mmm sangat berkira untuk pegi buat pendaftaran.

Oke, berbalik cerita kan kedai CC means cash converter itu adalah tempat barangan yang tak terpakai dan boleh di jual semula. Tapi jangan berangan harga barang nak jual pada harga asal dapat modalnya balik. Kiranya dapat duit jugak la sebab barang dah tak pakai kasi jual ala-ala recycle. Masa mengemas kat rumah, mama menyatakan hasrat nak menjual slow rice cooker TESCO sebabnya tak pakai. Aku pula jual kan kaset ngan DVD. Orang Kedai CC tengok aku macam nak mintak kerja jek tadi aku fikir. Oke ini alamat Kedai CC.
96 & 97, Lorong Mamanda 2
Ampang Point 68000 Ampang
Selangor DE

boleh refer kat sini KLIK ke sana

nak tahu berapa bajet jual barang balik. I just let go my kaset dlm 4- 5 ketul macam lagu ruffedge, alicia keys, justin timberlake, kanye west. Memang nak buang kaset tak pakai, tapi kedai tu consider barang elok-elok jugak kalo di jual. Oke each kaset cost 0.50sen je. sedes jugak tak bernilai lagi tapi pe pun dah jual :)

Results
Dapat upah rm 22. sikit tapi duit jugak :'( rasanya kena kerja baru tahu nak simpan duit banyak2. lepas balik dari kedai, aku sempat belajar motor oke.
nak habiskan skill belajar motor ngan berita perkembangan cerita test motor.
INI hasilnya lepas test hari rabu lepas


PASS!


cam tak percaya lepas ok titi tu sume markah 20/20 full :)
ahaha. crita kat mak, ni kena frrrame agknya markah test jpj moto bagi
apa pun syukur
siap buat solat hajat ngan yassin bila nak test motor
Thanks, bye.
Harap dapat scooter baru...bolex...tapi tadek duit lagi :'(


Ps/ Aku nak pegi lepak kat rumah anak-anak yatim pulak ngan kelas study kat kolej akan stat pada hari isnin kembali

6 comments:

aduka said...

waaa..lulus..tahniah2..

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

kekeke...kejam sial satu kaset 50sen,,

ko nak tau x,,,baru semalam mak aku soh jual mesin basuh yg da rosak,,

rosak sikit je pun,,air x masuk,,

beli beratus2,,

sekali jual...5HENGGET,,kekeke,,,
bengong betol

miss lolly a.k.a luvfareda said...

aja aja fightingggggggggg !

/Dayah//Nurul/ said...

latip: thank you !

lokman: biasalahh nak jual punya psl, dapat duit jgk. cubalahh try kat CC yg aku pegi plak...kalo ada barang nak let go :)

miss lollu: hehh...tak sangka sudi komen gitu tq :)

Josh said...

Hi, hope it's OK to drop you a line here. I'm with a new giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com) and would like to offer you to have your blog included. Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Jill

Aqeel said...

wahhh 20/20 HAHAHAHA memang kena frame tu :D

Pages