Thursday, July 29, 2010

Banyak songehla kau

Aku bukannya pemalas nak datang kelas. tapi terleka. Habit paling teruk akan aku jadik bila nak pegi kelas on-time. Aku jenis lambat nak mandi, terleka, terlebih makan, terlebih masa bersiap ke kolej ngan macam-macamlahh. ah paling malas pergi kelas hari selasa sebabnya selasa ,kelas time 8 pagi pulak.
aku pelik jugak hari ini aku kena sound ngan lecturer tapi nada suara lecturer aku macam marah-marah tak jadi. haha, last last aku tadapat nak sign kedatangan aku datang kelas puan. hampa. macam nilahh cerita masa kat kelas


aku- matilah dah lambat masuk kelas lab system ni ha, nak menunggu tren sampai kolej lagila lambat nanti nak ngadap muka puan lagi. hmm. bedal je lah, silang jari harapp puan tak tegur

aku- lambat masuk kelas nanti buat selamba oke tadi dah perasan puan keluar kelas lab. aku masuk. dia keluar. pastu dia masuk balik kelas. pandang sana sini, target muka kat aku.

puan- eh, awak baru masuk kelas kan?

aku- a'ah

puan- awak masu
k pukul berapa

aku- 10.20

puan- tahu tak kelas stat pukul berapa


aku- pukul 10

puan- dah tu lambat masuk kelas, jangan lambat masuk kelas sebab kelas kan stat time 10

aku- selamba badak muka tak bersalah kata, saya dah masuk kelas lab puan semalam

puan- rajinnya~ muka dia berubah tak marah secara tetiba

aku- dah takut kena marah datang lambat, tak berani nak menjawab apa-apo



Ps/ aku ingat nak tukar jadual kelas lab pagi rabu untuk selasa tengaharri terus permanently jadual baru. susahnya nak buang habit datang kelas awal-awal. macam mana nak jadi pelajar cemerlang. kena mulakan dengan niat bersungguh-sungguh usaha tuk berjaya. aku tawakal je yek. harap loan pinjaman mara aku diluluskan. Bye, study test database besok ngan 2 presentation nak kena settel T__t

2 comments:

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

member aku punya alasan datang lewat ke kelas,

"maaf encik,saya lewat.angin kuat.motor tak boleh bawak laju"

terus satu kelas gelak kuat-kuat.lecturer pun tak jadi marah.

/Dayah//Nurul/ said...

Mohd Fakhrurazi Jamaludin- ahahaha.........bagusnya

Pages