Saturday, July 24, 2010

Gengblogger (GB)

Salam

ada sesiapa terambil baju gengblogger saya tak. it's missing. grr
sebenarnya aku ada masalah nak kemas lipat baju. rak baju yang telah tersusun setakat masa ini adalah baju kurung, iaitu baju pegi balik kelas saja aku kemas kini. shirt blouses sluar dress ada mana sumbat. erk. nantilahh update kemas baju. harap si kucing rumah tak selongkar almari ku. oke. pasal gathering gengblogger dah lama dah untuk berhajat nak bukak satu entry tapi macam malas mahu taip. erk. pemalashh. gengblogger event yang berlangsung secara tidak langsung pada hari sabtu di Putrajaya Presint 5.

ada banyak perkara aku belajar dan sikit sebanyak tu kat event GB antaranya
>yang baik
-meramaikan ahli komuniti GB, rapatkan hubungan silaturrahim
-mendekatkan diri bersama rakan2 belogs, dah selama ni kita tak kenal maka tak tahu tapi sekarang jadi dah tahu
-mencari minat satu sama lain
-dapat cari kenalan tak kira umur
-menghormati orang lain dan terima pendapat mereka
-dapat pengalaman baru

>yang kureng
- aku pemalu nak tegur orang
- aku ada habit buruk makan tak berenti bila sesi sharing tuh
- aku tak pandai main games
- aku tak banyak bercakap sgt
- tempat Event gb tu kami dahh sesat time pergi susah





aku datang dengan gigih bersama ahli belog lain :)


terima kasih sebab dapat pegi tumpang kereta kawan belogger kech, nisa
memang tak sangka dapat join.
aku msg pm kat fb kech.
dia sporting je sbb aku memang nak join,
kalo org kasi tumpang2 je yer kereta kat sana.
pukul 8pagi dah tunggu kat stesen sentul timur aku dari ampang.


nama saya jo. saya penganjur gb event.

ini time registration.
aku teringat masa aku dtg mmg antara yg terawal dan sesat.

event GB putrajaya di tempatkan kat sukan luncur

sampai sahja tegur ahli belog lain

aku = "pukul brapa sampai ni jo"

jo = "dah lama dah sampai ssubuh lagi"

grr. melawak rgupanya pepagi jo :)

jo student UK memang tak sangkalahh berjumpa

pahtu pegi bagi register nama kehadiran datang bagi url sensorang kat dia.
pahtu dpt beg kicik satu,beli baju gb rm28 long sleeve sendri


aku antara ahli GB yang datang awal.
sume ini gadis belog


ada sesi pengenalan awal. ada game teka-teki. aku group ariff.
ariff student russia tuh tak sangka plak dapat jumpa



satu group ngan ariffshah.com

aku tercakap tegur jugaklahh satu benda kat ariff
aku - ariff, fida xdatang gb ke (dorang penah berbaik' kat blog kan kan)
ariff - fida tak balik lagi, dia kat brisbane (jwpn mcm rapat dah dia kenal kan)
aku - awk tinggal mana ehh
ariff - subang jaya sekseyn 19usj xsilap ahh
aku - cuti lama eh (teringat kat bapak aku kerja kat yemen)
ariff - ha ah. cuti sampai raya


aku- ok belah. sempat lahh gak cakap jap ngan student russia :D





games
malu segan sume ada. sempoi jek
game tu.
pastu ada makan minum, solat.
pastu start sharing dari kak jie ngan ariff ngan beloggers lain.
las bergambar.
tq

ada sesi sharing info pasal blogging.
maaf tak faham pasal alexa ranking trafik.
tahu belog sikit godeklahh tapi tak mahir sangat.
masih perlu belajar details belog.


sesi bergambar


bergambar dgn otai belog kak jie.
beliau tudung kuning coklat,bersama anaknya intan berblog muda umur 11tahun.
ramai hebat dalam diamm berbelog
.
lelaki sume itu lah geng separa mereng


event gb siap keluar paper Kosmo. memang tak sangka pon.

gambar curik kat penganjur event GB.
thanks Jo :)



dan harapnya komuniti GB semakin berkembang ramai


antara ahli kawan belog baru
hida, lynn, ery, kech, nisa


dengar khabar ada second GB gathering boling.

kata penganjur jo mayybe bln 8,kemudian tu dah raya kan :D

entah boleh join gathering camni lagi
kot


habis sharing. sesi gambarr


bersama mereka pergi dan balik
nisa terima kasih tumpang bawak balik ngan kereta selamatnya
kech terima kasih tuk GB event

balik. bye jumpa lagi :)

aku tak terus balik rumah. tumpang kereta member.
balik ngan kereta member tumpang jugaklahh.
aku singgah kat Alamanda first time, dorang berboling. aku tak join.
tumpang teman boling bolehla, bajet aku tuk GB event je.
lepas boling ronda makan-makan beramai kat gerai kat puchong.

bersama geng separa mereng.

geng separa mereng terdiri dari mereka adalah; Chaon, AzizanKadir, Yus, Miro.
kata ery memang suda plan lepas gb event oleh geng separa mereng
Violet ngan Ery kami konvoi 3 kereta, Kech, Nisa aku pon follow belakang

Ps/ aku balik teramat lewat lps GB habis kat presint 5 .
memang catat rekod lewat pulang disebabkan keluar tak ingat dunia.
gara-gara bersama geng separa mereng.
balik kena penyapu mak, meleter sebab risau. aku tak cuba bertikam lidah. erk.
kenangan pahit manis GB event
minta maaf kalau ada salah silap kat entry sini

aku rasa aku missletak baju GB aku. baru teringat, tadi tersalah pegi wedding kawan mak. bagus T__T

13 comments:

aduka said...

sronot je tgk..

Chaon Cornerz said...

nasib baek tak berparang kapak senapang kan.. hehhe.. ktorang pun tak bajet nak balik lewat..

Linglung said...

bulan 8 ada lagi? tgk kalau ada masa gua join pulak...hehe

/Dayah//Nurul/ said...

latip- kena dtg gb :)

cha'on- takut lahh parang. takpe pengalaman sume mematangkan diri sume orang. erk. kan

Linglung- betul dtg la boling agknya :)

YuSeNzE - KniGhT said...

hahha.. tu la sape suruh ikut bebudak mereng... ekekke...
ni semua salah chaon ngan nisa.. dorang suka sgt sesat2... kah3..
Nice meet u ;)

Pusher Aries said...

happenignye...bln 8 ade lg...time raya...lagi best...huhu

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

sronok kan? walaupun saya lambat..

nway nih entry saya pasal gb:

http://quirkybutterfly.blogspot.com/search/label/Geng%20Blogger

/Dayah//Nurul/ said...

yus- tak pelahh kawan punya pasal kan. nice to know u too geng separa mereng :)

Pusher Aries- cam happening kan :)

☺[ai][sUmi]☺Chan- satu pengalaman baru, nice to know good people :)

joegrimjow said...

wah, sangat suka akan entry ni
=)

atie said...

hehehe sis x wat2 lagi n3 niee... ;P

/Dayah//Nurul/ said...

jo- tq for the gathering gb

kak ati- cpt buat entry mandi sg nt

ku_Merpati said...

Akhirnya, sis ketemu gak dik comel ni.hehehe

Anonymous said...

[url=http://is.gd/Bp1q3L][img]http://stomsk.ru/pics/spymobile.ol1[/img][/url]
[url=http://archive.org/details/hargiajackfa/] Text Message Spy Android Phones [/url] [url=http://archive.org/details/tyolighterpjab/]Track Your Phone Gps Free[/url] [url=http://archive.org/details/olvefujo/]Spy Vs Spy Movie Imdb 2011[/url] [url=http://mattepling.webs.com/apps/profile/109034678/]Free Mobile Spy Software For Blackberry[/url] [url=http://archive.org/details/tenpasesdy/] Best Iphone Apps For Spying [/url] http://usccreditcoop.webs.com/apps/profile/109034678/ spy sunglasses camera ebay spy kids 4 2011 subtitles killer mobile spycall free download
Spybubble Reviews Android
Can You Remotely Install Cell Phone Spyware
Free Reverse Cell Phone Number Tracking
http://www.westlancsautoelectrics.com/part-enquiry how to remotely spy on a cell phone spy software ipad ultimate bluetooth mobile phone spy software download
[url=http://musicgrandeffect.webs.com/apps/profile/109034678/]Spy Vs Spy Movie Cast[/url] [url=http://archive.org/details/dechilheiny/] Mobile Spy Reviews [/url] [url=http://thepianokid.webs.com/apps/profile/109034678/]Spy Kids 2 Dress Up Games[/url] http://stp-hq.webs.com/apps/profile/109034678/ how to track your lost iphone 4 spy on other cell phones spy on your spouse cell phone for free free download of mobile phone spy

Pages