Monday, July 12, 2010

Bola world cup part final

Bola World cup 2010 habis. Tahniah Spain menjadi pemenang world cup bola 2010 menang game dan mengalahkan team Belanda. betul plak ramalan soton Pau. erk. khurafat percaya benda tak betul


Salam. Berikut adalah beberapa game yang lambat tuk aku updet story pasal dunia bola 2010. baru terasa sedih di garisan penamat permainan bola. Cepat je masa berlalu, pejam celik dah sebulan jugak mode bola bermain-main kat kepala sume orang sapa menang sapa kalah. Spain menang 1-0 pada Netherland. Tapi adat permainan yang menang dapat habuan, yang kalah boleh cuba lagi. Ganbate tahun berikut lahh kan game world cup bola 2014 kat tuan rumah Brazil pula nanti. Ole2, Brazil jangan hampakan para penyokong setia kamu disini. ye aku peminat Brazil :)

Takpe. yang lepas tu lepas. Results game final begini ceritanya sahja.


bye world cup 2010, terasa jugak perpisahannya. dah habis rupanya world cup 2010. sobs sobs :'( oke benda yang paling aku tak suka tak minat dengar bising vuvuzuela. BYE world cup 2010.

Anugerah Bola Emas Adidas (Adidas Golden Ball)

  • Emas: Diego Forlan (Uruguay)
  • Perak: Wesley Sneijder (Netherlands)
  • Gangsa: David Villa (Spain)

Anugerah Kasut Emas Adidas (Adidas Golden Boot)

  • Emas: Thomas Mueller – 5 goals, 3 assists
  • Perak: David Villa (5 goals, 1 assist)
  • Gangsa: Wesley Sneijder (5 goals, 1 assist)

Anugerah Pemain Muda Terbaik Hyundai (Hyundai Best Young Player)

  • Thomas Mueller (Germany)

Anugerah Sarung Tangan Emas Adidas (Adidas Golden Gloves)

  • Iker Casillas (Sepanyol)

Anugerah Fair Play FIFA (FIFA Fair Play Award)

  • Sepanyol




tahniah spain. tendangan iniesta memanglah berbaloi-baloi pada minit nak habis game around 120 minit. uyeay spain menang



meriah betul. ye lah. game dah tamat pagi tu sejarahnya July 11, 2010. Spain's goalkeeper Iker Casillas pegang trofi kemenangan at Soccer City stadium in Soweto, suburban Johannesburg.
Tahniah Spain.
Sori BELANDA. SPAIN deserves to win, bukan betul sangat ramalan sotong tu, tapi mungkin satu kebetulan ngan keunikkan haiwan beraksi.


Spain's goalkeeper Iker Casillas lifts the Trophy as he celebrates with teammates.
Tahniah Spain
Tempat ke tiga menang nya German bila lawan Uruguay mata skore 3-2.
Tahniah German.
Tempat ke dua pemenang nya la Holland. Tahniah Holland.
Dah habis game. Mata penat tak tidor, bab tidur nanti boleh qadak yer. Bye world cup 2010, jumpa tahun 2014 pulak.

ps/ nanti cite pasal event geng blogger pulak

7 comments:

Mohd Sukur Ibrahim said...

peminat bola juga ke??

Arisa Mihashi said...

wahh.lepas ni nak layan ape plak.sedihnya.david villa dapat banyak jugak.adekh.

noor afzan said...

baru tengok ulangan final tadi..
mmg berbalio-balio iniesta.
dengan bantuan torres juga kan =)
i heart torres!
kesian dia terlantar kat padang amsa minit terakhir.

/Dayah//Nurul/ said...

bro syukur : minat tgk. dah habis bola terasa kesedihannya plak

fatimah: villa seb bek dpt jugak, kata org reziki mmasing

afzan: torres tu sakit bdn nak men gak tp semangatlahh kan. erk. peminat torres ke hihh

pilotHans said...

thanks for the worldcup wrapup..me too lazy to story about it since so many entries on this already..haha..

Hazzy Ishak said...

so not me...hehe

/Dayah//Nurul/ said...

pilot hans: ok2 try to understand, lg pun bola 4 thn sekali maaaa

hazzy: cool je k

Pages