Wednesday, January 5, 2011

meraung

uhuhuh. sah-sah aku nak nangis pon tak ada guna. mari lepas geram kat kucing kesayanganku namanya cit. berani kao cit kencing merata-rata bilik aku dekat atas kain tudung aku kat depan cermin aku.

konfermmmmmmmmm aku tak akan pakai tudung itu. buat sementara lah oke. kemudian bila tak pakai, aku let go bagi orang kot. kain tudung aku pulak yang kena buli kena kencing kucing yg tak pergi sekolah. demm you cit. i have to think something good to let this cat scared of me. heyy you kitty cat!
nak letak papan tanda jgn kencing merata-rata, kucing ini mana reti mmbaca atau nk faham, lagi kita kata jangan lagi dia dah spot sukakan tempat dia kencing tu, haruslah aku letak minyak atar utk menghilangkan rasa keinginan kucing itu kencing area bilik aku laa.

orang tua selalu kata, kalao kucing kencing tempat tu pergi ajar dia cakap dia kenapa kau buataku macam ni, lps tu tambahan lagi baik kao tonyoh kan hidung kucing tu tempat kucingkencing. biar dia sedar tuan dia marah mestilah bersebab ye. aku marah kucing cit aku cuma jentik tlinga dia pastu bagi dia cium kencing dia. dia takut. padan muka. mama marah aku buatdia cam tu, aku punya tempat dia tak kesian plak. apa lah nasib.

meraungla sini sikit


Hujan member picture ini play gitar. "rox steady, meraung" cool jugak sambil meraung begini ke. motif, kecewa kerna kucing T_____t


last but not least, ada satu doa hari ni nak share.
peringatan. tulisan doa pada kertas ini tulisan Mama.



doa ini utk mengelakkan sebarang apa perkara yg susah dapat di permudahkan.
sesiapa yg mmbaca doa ini sebanyak 3 kali jgak terselamat daripada gigitan kala jengking waktu malam. elok dibca petang. Hadis riwayat Ahmad

Bye. salam. terima kasih sebb membaca ;)

Ps- Kecewa dlm diam aku ni,Selamat ke kolej besok ye. jmpa la kawan

9 comments:

asybedazzle said...

thx for the doa. :) hye.

Cik Bucken said...

doa nih salah satu yg ade dlm zikir al ma'thurat..:) bgus amalkn..

Eazy Izzuddin said...

thanks...
boleh amal2kan selalu...
;)

hans said...

perkongsian doa yang bagus
thanks dayah

P/S : Pandang Kemana Tu? Rimaslah!

nub said...

kemsalam kat kucing eyy..hehe

Aduka said...

doa yg bagus!
=)

petisuara said...

bgs kngsi doa..tp mcm knpius sikit ade tnde 2..hihi..sbb gune pensil kot..neways, tq!

petisuara said...

bgs kngsi doa..tp mcm knpius sikit ade tnde 2..hihi..sbb gune pensil kot..neways, tq!

sHaH said...

sebab tu sy tak suke kucing.. hehehehe..

Pages