Thursday, January 13, 2011

mama yang demam

salam.

mak aku demam petang tadi. aku ajak jom pegi klinik, dayah bawak. takmo dia. oke takpe, bagi mama makan ubat makan nasi. lepas tu mak aku chat ting ngan bapak aku kat ym. besok ada hal besar. kena jadi PA mak nak pegi jalan KLCC atas urusan paduka baginda. aku kan bibik sejati mak. jangan tanya banyak just ikut lah. mana lah tahu boleh paww mama, sy nak kasut baru, baju baru. hah berangan jea. jap mmg kena pegi KLCC nanti nk ngorat orang. "hi, saya hidayah. awk nk kenal ngan saya tak"

oke berbalik pada mama yang demam ntri. mama suruh aku tepon along, "along, sila cpt-cpt balik, cpt balik cpt ! mama nak kau yang teman mama pegi klinik malam nanti lps maghrib".

aku ditugaskan jadi bibik mak, aku okayyy fine. walaupon kecewa sebab mama menolak ajakkn aku utk bawak kat klinik. yeah, it's ok i'm not a driver. padahal aku kecewa sbb mama tak mahu dgr kata aku ptg tadi jom pi klinik, dayah bawak. hampa sikit. takpe.

aku tak sure nak teman kan mama pi KLCC, sebabnya jadual kolej aku sampai 3petang. mama demam dan dia pergi klinik ngan along lepas maghrib tadi. konfem lambat balik sebb klinik ramai time malam kan. lps pukul 9 baru la mama ada bila balik dari klinik.
mungkin aku tak pandai nak trick mama jom pegi klinik, okay.

lain kali aku nak try kata:
-mama, jom pegi shopping bila dia demam. cuba psiko orang yang tengah sakit. manalah tahu tetiba dia nak ikut.

-mama, ada coklat warna putih ni sedap. padahal ubat demam paracile. cepat makan ubat bila sakit nanti tak melarat

-kalo bab aku memasak sup ntuk orang demam, hampeh, aku tak reti nak trick ah nk masak makanan org sakit. tapi akan cubalah caring mama sebaik habis mungkin. demi org tersayang, meh dayah suapkan makan nasi. aumm :)

hrp2 cepat baik demam mama, nanti besok-besok pi KLCC ;)
"dayah nak kasut Converse satu bole", dgn tak sengaja saya mngambil kesempatan sikit sebgai bibik sejati ini, heh.

oke bye.

Ps- nak buat trick ke tips , eh aku baru terbaca tips utk mengorat lelaki. sapa nak kena ngorat, angkat kaki :D

Ps2- aku tengah carik idea ntuk Final year project

13 comments:

nub said...

semoga baik2 belaka nantii =)

aishah said...

semoga mak dayah cepat sembuh..;)

♥ Vee a.k.a JV ♥ said...

Vee taknak angkat kaki. Vee nak angkat kening.
(^^,)

Cikgu AL said...

get well soon ibu dayah..=)

hans said...

moga cepat sembuh makcik

Jom Baca Kisah Aksi Wheelie Terbaik Di Hadapan Lampu Isyarat Pintu Pagar Belakang Uitm Sebentar Tadi! Hahahahaha!

Aduka said...

ckp camni..
"mama.. jom gi klinik.. sana ada buat makan2 n sumbangan rm100 utk pelawat special.."
hahaha..
=P

ayulunera said...

baeknye die..gud daughter...proud..proud...
semoge mama awak cepat bek..skg ni musim kan..ayu pon tengah selseme ni..adeih..

ARC™ said...

semoga mak kamu cepat sembuh :)

The Sharkox said...

kadang2 bila mak kita demam, kita selalu tak dak kat sisi dia...bagus la ada anak macam anda ini yang jaga dia bila demam

/Dayah/nurul/dayak said...

tq nub

/Dayah/nurul/dayak said...

aishah, cikgu Al, hans- thanks :)

/Dayah/nurul/dayak said...

♥ Vee a.k.a JV ♥ - kita pon angkat kening, fewwit

/Dayah/nurul/dayak said...

aduka- klao tanak camna, tkpe mesti cuba nt :)

ayulunera- biasa2 je

ARC™- thank you

The Sharkox- sy mnjalankn tanggungjwb anak solehah :)

Pages