Saturday, January 22, 2011

Hiburans kan entertainment



Salam.

mesti korang tahu apa itu entertainment bukan. seperti yang dijangka kan setiap tahun kat tv takkan miss punya ada contest realiti tv show, ala platform org cuba nasib nak nyanyi atau tunjukkan bakat manusia yg macam-macam ragam, kalao kat tv 3 kita tengah hangat promote Mentor.

hari ini baru ku tahu American Idol telah bermula. kalau lah aku duduk hostel ngan member sekarang, memang aku tak bukak la benda alahan ni, masalahnya dah ada kat channel. er ups, tertengok sekali-sekala. tapi aku tengok ulangan pagi tadi tv 711 jam 8pagi sampai 1025 tadi.

aku agak ketinggalan jugak, sebabnya tak dapat nak masuk ujibakat mana-mana realiti show so apa kata kita tengok depan tv je ngan mak..ngehehe jgn lah marah. hehe, itula kan kuat hiburans, tadek benda faedah aku nengok jugak, mama aku mesti marah kalau aku tak hafal tajwid ngan ngaji hujung bulan ni. aku dah la nak exam ngaji tapi dok ngarut tengok tv nanyi sana situ, tapi saja-saja nak tengok apa la salah, ngeheh.

semalam aku datang kelas ngaji kat rumah cikgu, nervousnya sebab ramainya orang tua geng-geng mak mengaji. mak cik eton ada tegur aku lps ngaji semalam dia kata, "best suara dah serak-serak basah, suara yg okay, tapi dengung ngaji lembik". erk, okay..mana ada serak basah, aku balun je tu la ngaji tak ingat tajwid.



ini baby idol, aku mesti lah sudah tengok, cumel gile video baby idol

American idol, judges terhot dan baru-baru si jennifor lopez, steven tyler and still sama macam dlu randy jackson. ohoh simon were not anymore judges takde chance jadi juri agknya..sebab tu aku tengok banyak american idol ni kot :P


i oso love bruno mars, hekhe



bruno mars nyanyi lagu katy perry. you are my awesome artist too mr bruno mars,
Petikan news dari yahoo. Katy Perry and Bruno Mars will both perform at this year's Grammy Awards, and since a portion of Mars' fame comes from writing "Billionaire" for Perry's ex-boyfriend Travie McCoy, Mars has attempted to ease any potential backstage awkwardness by covering "California Gurls" for BBC Radio.
pls jgn ikut tabiat buruk ini.
mmperbanyakkan entertainment dari news adalah tak sihat, otak jugak tak berkembang. ngeheh, lepas tu aku ada main photoshop portable, ini je hasilnya :)

photoshop edit with text picture atas ini aku buat.
nak belajar photoshop pegi youtube, klik here, light burst effect with text.
cool la ok sabar itu separuh daripada iman, sebb menguji tahap kesabaran aku jugak dah cuba nak belajar as beginner photoshop. ada lagi photoshop for fun buat tapi biasa sahja. beginner kan amik masa pjg nak faham. aku rasa , tak ada rrasa aku memang banyak amik masa ngan hiburan tengok tv, dgn tengok youtube, adoi cemna nak rajin bukak buku sebb takde hiburan kluar exam tajwid nanti. oke, sendiri mahu ingat ye. hehe. bye


Ps- its just me :)

Ps2- have to try reduce entertainment i guess dan mesti amik tips nak carik good mr right from now, ehehe ;)



5 comments:

ayulunera said...

suke jugak bruno mars...ehehe..I wanna be a billionairela..al..la..eh..eh..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

bruno mars bestttttttttttttttt kan :)

jameela armann said...

bruno mars saya punya! eheh!:P

hamzah ian said...

oh brunor

hans said...

bila Bruno Mars nak buat konsert dkt Malaysia?

Korang Ada Petua Hilangkan Masalah Bibir Pucat?Kongsikan!

Pages