Tuesday, January 25, 2011

apakebenda ntah





salam.

rasa macam nak mengarut kat blog ari ni.
apa kebenda la heh,
hari ni pergi kelas macam biasa tapi aku tepaksa skip kolej satu kelas pepagi tadi. kelas International business tak dapat nak datang sebab aku keluar pegi amik test darah. test daraaaaah.
utk apa test darah sebb utk keselamatan, utk kesihatan yang terjamin macam ada kah aku ini sakit hati, ada kolestrol ke hapa ke, aku ini mmg nampak sihat mungkin dari luaran fizikal nya tinggi lampai, muka comot jerawat manis-manis, tapi dalaman dalam diri aku ini tak ada la nampak gagah mana.

so, pagi jam 740 pagi aku mandi, capai towel dan pegi mandi tapi tadek sabun cuci muka, pencuci muka dah ahbis, ok tak best, nnt la beli. pastu terus bersiap pergi klinik, malas mahu makan pagi kononnya diet. oke bukan nak diet, aku disarankan tak makan pagi kalau nak amik ujian darah. aku ditemani mama tersayang, terima kasih mama sebb engkau ratu hati ku ! mama yang banyak bantu aku, yang caring dan sanggup bersama aku tak kira mana. aku amat bersyukur padamu Ya Allah, kerana aku dikurniakan emak yang prihatin dan aku harap aku dapat balas jasa dan pengorbanan mak dan ayah aku yang penat mmbesarkan aku yang dah macam gahjah.

ayah aku nak balik Malaysia time raya cina. dia dapat cuti berkerja sebulan dari Yeman,alhamdulillah dapat bersama seisi keluarga nanti. yey, boleh la paw ayah, mari main ice skating, atau berjoli-joli. erk. bukan berjoli la ber sama-sama. raya tahun lepas paling bosan, ayah aku tak balik raya kat sini dan aku rasa macam patah kaki tak mau keluar beraya sbb tak ada orang paling kuat nak beraya jumpa sedara mara~"bak nak balikkn, jom belikan untuk dayah satu kereta baru", wink2. mmg dalam perancangan nak beli kereta baru ehem.

oke sesampai kat klinik tepaksa tunggu punya la lama, doktor belum masuk dah pukul 9.45, aku ingt lepas abis pegi klinik nak rushing pegi kolej, mmg aku pegi kolej lepas kena amik darah. doktor offer nak bagi MC tapi aku malas la nak dok rumah, nak gi kolej sangat, amik kao.

lepas amik darah, pegi kolej.

tapi amat pelik skali masa nak amik darah aku okay, aku duduk dan tunggu apa dok si dr cinta ni nak buat aku, eheh, dr tu tak muda la, tadek chance nak ngorat. ups. oke2, doktor laki-laki tu pegang tangan dedua belah ni, di carik nya urat belah kanan, tak dapat, dia cek tangan aku belah kiri tak dapat jugak. dia pe gang pulak tapak tangan aku semacam. apakah, kenapa..mmacam la aku fikir, nak kena amik darah pon susah ye sbb tangan tadek urat, macam doktor tu kata kat saya, "tangan kurus, susah nak jumpa urat"

sebb tak puas ati doktor tu tak dapat jumpa urat saya, dia panggil nurse, suruh saya baring and relax , tangan saya dah sejuk macam nak kena kerat tangan, tapi saya katakan tadek la takut cuma sejuk ada are cond ni, btw, ini bukan first time amik darah.

masa plkn kat gua musang, kelantan tu dah derma darah for the first time.
saya pemurah, sifat yang berhati mulia dan darah jenis O dan pemalu sikit je, heh. pebenda ntah



katil bershepah-sepah dicampak barang mcm buku, jam, pensil, sejadah, minyak bam ihjau.

lps balik kolej barulah aku bukak tampalan yg kena amik darah belah kiri tu,
tgn belah kiri rasa berat dan barulah nak kluar urat warna hijau muncul ala-ala hulk, tangan belah kanan gatal kena gigit nyamuk. erk. banyak bebel kan. la tula nak cite apakebenda ntah


Ps- Dr cakap sy takut kena amik darah, manader ! tapi nervous skitla bila dia pegang tangan dedua belah tangan lelama,saya kan pemalu. ups

Ps2- member kolej yang prihatin tanya saya napa tak datang kelas tadi ;) saya okay

* lagi elok bahsa saya dan awak kan dalam belog, ok bye

4 comments:

hans said...

hebatlah ko lepas amik darah gi kelas
kalau member2 aku sah dah letih dah kalau derma darah ke kena amik darah ker
hohoho

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

/Dayah/nurul/dayak said...

hans- biasa je, alhamdulillah okay tp tgn aku dah ada plak urat sampai skang tu yg terkejut plak ;)

mie said...

uihh!!
kadang2 amek darah ni meletihkan..
ehheee

/Dayah/nurul/dayak said...

mie- dugaan :)

Pages