Wednesday, January 12, 2011

jujur ini

salam.

aku memang jujur kat entry ini. aku tak suka nangis tapi kalao dah nak nangis bersebab nak buat macammana. nangis dan redha ea. jujur mahu cerita apa yang dah berlaku hari ini, ye lah kan blog aku, sendiri aku punya suka la nak cerita apa. haha. bukan berniat nak memburukkan sesiapa. aku penah nangis paling teruk time exam result SPM keluar dulu sangat buruk dan teruk, biarlah kan yang lepas tu lepas tapi takkan lupa weyh.

aku ini student kolej biasa, sejujurnya aku malu nak bertegur kawan-kawan di kelas sebb muka aku yang amat hodoh. muka aku dah bersepah dengan jerawat. muka sendiri ini kering kulit nya mengelupas lupas dan teringin nak ada muka baru tanpa jerawat. oke fine. kau tadek skill nak buat muka baru la.

aku datang kolej first day aku nampak kawan aku senyum, nak panggil rasa macam takpe nanti la. nak salam rasa macam kejap lagi la perlu ke. last-last aku tepuk bahu kawan okay la tu. at least dah jumpa kawan and have some few words to share story lepas penat berhempas pulas bercutian.

er penatla sangat bercuti. aku ini agak rendah diri, macam apa tu low self esteem macam tak confident nak bercakap depan orang ramai, nak cakap banyak-banyak dengan kawan yang ramai pon rasa macam takpela buat biasa je jgn cakap banyak, dan mungkin aku juga tak banyak kawan lelaki, memang tak banyak pon kawan-kawan lelaki. jangan harapla tgk number of friends kat facebook tu ramai kawan tu cuma nombor jela.kalau setakat nak tgk kawan number kat facebook tu kau jangan percaya mentah-mentah la tu kawan betul ke tak. but at least it helps you to connect yourself to others kan, facebook tq.

aku teringin nak ubah mode diri sendiri untuk jadi periang macam teletubbies ke barney and friends ke. tapi hoyy tak mampu la. sedar-sedar la masa semakin cepat berlalu. cepatla cepatlah berlalu. err kan best bolej masuk tadika balik ;) mak aku kata dunia nak akhir zaman sebb tu lah cepat masa berlalu.



aku jugak macam tak percaya kan diri sendiri ini tahun ini getting 23years old. nothing much and new. aku jugak harap sangat, dapat fokus study and up kan confident level and good personal life in academic dan jgn ingat enjoy je. apa yang wajib dikurangkan perkara tak faedah utk aku la, utk aku jgn selalu tengok wayang, jgn tengok tv sampai mata penat. jangan selalu bukak internet for fun.

lecturer sir sulaiman ngajar Int. Bisnes pesan. "reading is damn...important" means try to gain knowledge as much as you can and you know it right from good sources information ;)

aku jugak nak berubah baik dari segi penampilan. tengok yuna AJL kagum ngan dress dia nmpak anggun gile sgt lawa, tak kisah la orang lain tak suka ke. tapi jaga penampilan. aurat nak kena jaga ngan tertib dan sopan.
aku mmg tipu diri tak ada jujur nk berazam nak pakai tudung labuh mmg tak mahu, so apa kata pakai baju sopan-sopan.
pakai tudung kemas-kemas la ye ;)



lecturer kat kolej sem ni banyak laki-laki aaaaaa, ntah la best kot. tanak ngorat lecturer, bye


ps- beb(dayah), you got exam exam ngaji alquran! this end month kat UIA :)

ps- risau banyak plak lelaki lecture. haih, nervous betul kalau sir lecture banyak cakap non-stop, syukurlah kan..kalo tak ckp nk jadik apa

6 comments:

nub said...

waahh..semoga tercapai segala hasrat

aishah said...

chaiyOk Dayah!

Nur Syafiqah Yunus said...

yeah!
betol..
nk berfesyen boleh saja....[masuk tempo lagu stacy..haha]
tapi pgayaan tudung tuh kene betol..=)
chay0ok2 sis!

hans said...

janji ko bahagia dayah

P/S : Korang Tahu Tak Sebenarnya Zaman Dulu Leher Zirafah Tak Panjang Macam Sekarang Nih....

noorafzan said...

ni kira entry azam le nih kan..
yeah, doakan yang terbaik!

/Dayah/nurul/dayak said...

nub- thank you

aishah- cayok to you too..heh

nur Syafiqah Yunus- tq

hans- aku hrp kao jugak begitu

kak afzan- lebih kurangla. thanks

Pages