Monday, October 25, 2010

Isu semasa ngan lis sa surihani sikit

sejak 2-3 hari lepas aku asek sakit perut memanjang je bila tengok assignment. assignment tengok aku,aku tengok assignement grr, nak hantar ye tak hanta-hanta. menyemak kat depan desktop ada PRINT folder tapi tak perint lagi. sabar ye dayah. ada hari ada masa, lain hari aku kemas desktop cantik-cantik macam muka yuna. erk. aku tunggu member aku siap part kerja dia. oh sayangku assignment, berat hati nak menghantar kamu wahai subbject group project, database project, organizational behaviour. maka nak tanak tepaksa memaksakan diri untuk memecahkan duit tabung nak print all kerja ini.
sigh T__T

btw aku plan nak simpan duit beli dslr. tapi susah. las las la happy tu yu
Nabel ni sebab ada kamera baru.

yey, jeles Nya!

Nikon d3100
image



tunggu la rezki aku duit jatuh atas langit, kao pegila beli nnti dayah. isk sikit jela jeles.

oke bukak cerita lain, aku tengok paper, langsung tak best paper hari ni.
melainkan award filem dah habis semalam, oke lisa surihani menang tahniah.
maka mestilahh naik lagi saham dia berlakon, oke ye rezeki masing-masing.
lisa mmg cantik, cumeyl, mmg lah sgt diminati org ramai. ai nak bergambar tasempat dgn yu, nanti ai ngedit kat photoshop je ye T__T



menang dapat 15k pegi honeymun, or pegi vacation ngan ai ke kan besttt,haa bestnya
hi lisa tahniah as a winner pelakon wanita terbaik! :)
tq Festival Filem Malaysia Ke-23 (FFM23)


btw, aku baru tgk movei lagenda budak setan semalam. dramatic jugak wuu. aku fast frward bile nak ending. hahaa =-=.
ada masa aku tengok lagi LBS tu.
aku takde la nak bangkang kata cerita tu tak best but memang not bad.
just kalao tonton filem ngan drama with org yg sama berlakon kan best sikit. drama tu LBS aku tak tengok lahhh, tp tgk iklan jer, hihhi.




aku nak tengok isu semasa sikit. pasal menara warisan 100 tingkat tu kan.
bajet 2011,
pelan macam tu ye nak.






dengar ceritapendapat orang ramai tsk,tasuka, haha, rakyat diutamakan, pencapaian diutamakan. erk tebalik tu,tak ingat argh selogan nya. maaf.

cerita ni dah leps time bajet ari tu dibentangkan, saja aku nak tengok apa dah jadi lagi.
Antara benda yg berkaitan menara warisan 100 tingkat :

Kita sebagai rakyat Malaysia semakin terdesak. Kita semakin kurang duitnya dalam poket kita. Apa yang perlu kita buat. Ubah sebelum parah!!

By From Vehicles to Life

Najib dengan angkuh mengatakan kerajaan akan membina Menara Warisan yang bernilai RM 5 Billion. Menara yang kononnya akan menjadi kembar kepada KLCC. Menara yang dikatakan akan menjadi tarikan pelancong.

BETUL ke? memang ada betul,ada baik buruknya.
ada yang sokong ada yang tak, so fikir-fikirkan. kalau ada bagus kita syukur, kalao memburukkan keadaan jgn dekat-dekatkan. aku tak kisah, tapi jgn tak jadi plan bajet yg terbentang ari tu suda, mmg aku menerima apa yg seadanya. tapi aku tak suka dengar cerita tak serupa bikin. mungkin project bina menara warisan terbengkalai tak cukup modal. har2

cerita yang sokong ni hujah :

1) akan membangun kawasan sekitar seperti apa yang dibuat oleh klcc
2) duit tu duit pnb tk sentuh pon duit pelabur.pnb sudah menghitung tentang untung n rugi sejak mereka cadang projek ni thun 2004.
3)dlm bangunan tu ada kediaman.kat kl ni mmg rancak org2 nk beli kondo kat prime area.
4)memajukan industri perlancongn
5) meletakn malaysia dimata dunia sebagai negara yang berkebolehan
6)menyediakan peluang pekerjaan dan perniagaan
7) perlu mega project untuk merancakkn perkembangan ekonomi
8) byk org dpt projek(contractor)
9)dpt belajar dri teknologi lua sbb kompem2 pkai kampeni matsaleh cam kt klcc
10)dlu mase PLUS,KLCC,KLIA,Jambatan P.PINANG org kecoh2 tpi las2 kite gak yang merasa kebaikannya..SATU MALAYSIA OYEAH
11)meningkatkan value tanah kwasan sekitar
12) aku penyokong kerajaan.jadi apa saje gov nak wat aku sokong


yang bantah hujah dorg :

1)baik bina sekolah ,tlg org2 susah duk merempat..
2)tmpt tu dah congested..abis trukla jem..serabut kepala otak >memang jammed punya
3)membazir sbb kita dah ad klcc yang tinggi.mcm redundant je
4)Najib ni nk lawan Dr M supaya semue org ingt kan dia
5)kroni2 je yg dpt habuan..yg len ternganga je tgk
6)ptut bg bonus kat org kerajaan
7)malaysia ni bkn la byk duit sgt..tgk la cam negara2 europe.mne ad dorg wat bangunan tinggi2.tp hebat je ekonomi dorg
8)KLCC tu byk lg kosong
9)septutnye gne 5 billion tu tuk subsidi makanan,minyak, kesihatan rakyat terjaga, buang isu rasuah.
10) klo gov ni gle sgt wat projek2 mega nati muflis negara..tk pandai manage btul..baik ak undi pembangkang
11)taknak nasib yang sama jadi cam dayabumi
12)ak penyokong pembangkang,ap saje gov nak wat ak bangkang


* haha, banyakpendapat cerita ni aku amikkan dari budak ni. farfell


oke bye


rasanya kao jgn nyebok cerita org org tua bole tak dayah :) tapi aku mmg dah tua :P erk


jom study. bukak buku lagi, no facebook TODAY. bye
sikit jela cite lisa tu kan oke la , tata

6 comments:

MOFASAD said...

DSLR tu mahal gila beb!

einaz shah rizal thomas said...

haiy cik belog yang cute ;)
nice to see your blog .

love einaz!

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

weh awek aku tu,,haha

pasal mega projek tu,,

cuba ko pandang dari sudut ekuiti pemilikan bumiputra,,,,

tang yg ko kata leh dapat contract tu...

/Dayah//Nurul/ said...

mofasad- marilah beli dslr !

/Dayah//Nurul/ said...

einaz- hi tu yu too . tq :)

/Dayah//Nurul/ said...

loq- sapa mana. haa, marilah menerima apa yg ada. syukur..doa2 pelan bajet berjalan baik

Pages