Wednesday, December 1, 2010

coklat koko muffin - cupcake



salam.


mari memasak okey. at last, rajin jugak aku keluar pegi beli bahan cupcakes.
dah beli pon semalam cuma hari ni baru tergerak rajin nak buat tghari tadi ni. ye saya rajin. tgkla hasilnya. sedap ok. sesiapa yg berminat utk merasa sila contact sy :D
makan dgn famili and bagi kawan mak makan kat kelas. dorang cakap sedap.
syukur okay. bole niaga tak :D
memangla sedap banyak coklat buboh,yatta! berjaya :)


aku amat berterima kasih pada ajwin sbb dulu pernah bagi resepi cupcake and aku cuba cara aku. resepi ini. yeay first try agak comot letak dlm cup.
tp sememangnya berhasil. wah. tak sangka senang :)

bahan-bahan

2biji telur
1/4 tspoon esen vanila
50g dark koko
160ml susu segar
115g dark coklat (coklat cadbury) :)
200g gula
150g tepung
2 tspoon baking powder
150g butter

caranya:
1- letak telur, esen vanilla, susu, butter pastu kacau (dlm1bekas)

2- pukul tepung, koko, baking powder, coklat - coklat, dark koko, gula (1bekas). pastu masukkn cmpor adunan bekas kat cara num1 tu.

kacau takyah lama2 ok. gaul elok2, letak dlm cup separuh.
masak 180c dlm oven 20 minit siap :)

num1 kacao dgn penuh ♥ sendiri ikhlas la ok

num 2 punya bekas pastu mix sekali sume

kacao pastu letak dlm cup plak

tadda

siap masuk oven ok. done. tunggu masak. shiappppppppp.
mari bergambar satu okayy chef cupcake cak kun cak :)


sedap cupcake tu. wa cakap sama lu kena try ok.
all the best ok, slmt mencuba








PS- nk cerita ahad lps, aku dah pegi MDR. last minit nk pegi punya kerja, mode sendiri tgh jiwa kacao pegi jugak sana, but fun games, main rounders. release tense.

maybe tak dpt pegi MDR lagi dah sbb selalu kena bebel parents :')

PSS- to see more pictures yg memoriable ngan geng MDR and many kids hari tu klik HERE.

17 comments:

Aduka said...

hoh!
kenapa gamba yg last tu muka camtu?
O_0
cam catwomen jerk..
hahahahaha..

hans said...

weih
kalau xnak masuk susu nak ganti apa?

P/S : 5 Perkara Yang Menyebabkan Kita Takut Sewaktu Berada Di Asrama @ Hostel

/Dayah//Nurul/ said...

aduka- mmg catwomen nk mkn cupcake :D

hans- aku tapenah try lagi nk letak selain drpd bukan susu la hans....all the best ok, susu kotak brand Anchor aku pakai ikut resepi tu la

ARC™ said...

aku...
lapar....
:(

noorafzan said...

dayah, nak cikit boleh? malas ar nak buat.
lalla~

amar haziq said...

kalau tak ada oven macam mana ek?

=>

http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

hans said...

owh.kalau rajin
tapi macam malas jer aku
hahaha

P/S : Baru Cadang Nak Jadikan Wayang Tu Macam Rumah Sendiri Tadi

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

haha..kene try!



btw..

visit n do folo me yeah!

http://owlkieranaa.blogspot.com/

tq~

Abir Abhar said...

tau x camne nak buat topping dia?

/Dayah//Nurul/ said...

sis afzan- dah habis. tp nnt buat lg dgn respi mak plak

amar haziq- try stove gas

hans- hayyo, tak cuba tak tahu la

ctiey- okay. slmt mencuba ye.

/Dayah//Nurul/ said...

topping leh letak coklat cip

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

baru je ajak mak buat donat coklet !
mcm best je cupkek nie !

noorafzan said...

alaa..dah habis ke..buat le lagi..lalalala

hans said...

insyaallah
aku suka cuba makan jer
hahaha

P/S : Apa Yang Terangkat Bila Ada Kakak/Abang/Adik Angkat!

Ery Farieha said...

hari2 tgk akak buat kek

sampai jemu dah

hahahaha
O________o

Eazy Izzuddin said...

oh nampak sedap
erk
kenapa muka begitu..
lari yuna t
hehe

;)
Layans~
Selamat Ulang Tahun

shahidakharudin said...

dayah, im looking forward to learn on how to make cupcakes
tpi blum ckup wang nak beli oven hihi
thanks for the resipi
looks gud
nnt dah ade oven boleh torai;)

Pages