Friday, December 10, 2010

kucing angkat dan warna-warni



aku layan diri dengan kucing angkat kat rumah. boleh jadi best friend ngan kucing rumah tersayang ye tiap-tiap hari bagi kucing makan, belai kucing, cium kucing, tepuk perut kucing, dan BULI kucing. kih3. ohh rumah aku baru bertambah 3ekor kucing. sesiapa yang teringin nak kami jaga kucing, sila contact dengan mama aku. bila kucing sementara baru ada kat rumah aku letak nama jadi kucing angkat sementara. haha3. comelkan aku.

Sebab kawan mak aku bercuti kat UK dalam 2minggu, kawan mak aku letak kucing dia 3 ekor utk di tumpang kat rumah aku. kami charge FREE of no charge berbanding ngan SPCA tu sehari dah 30RM. mmg ikhlas kan diri kalau dah jaga kucing, semestinya kena kenal sayang kan kucing, manja kan diri sama ngan kucing, kena berkawan kucing kawan mak aku kang kena bagi makan dan macam-macam.

Let me introduce the cats. 3 ekor kucing yg di tumpangkan di rumah aku:

momo. suka hati aku je bagi kucing ni nama sementara. aku bubuh nama momo sbb bakal mama, sebab perut buntinggg. macam nak melotup perut dia, dia kuat makan dan manja. meow :)

montel. yang ni montel. sebab perut dia nampak boyotttt. perut besar, disyaki mcm pregnant tapi takdapat dikenal pasti. apa pasal la kawan mak aku letak kucing gomok-gomok tapi manja :)

mopiko. aku bubuh nama tu sebb dia garang tak betempat ngan mak dia tu momo. kkadang dia comel tak betempat dan sengal betul, duduk dekat tempat berak mcm nak tidur situ padahal tu tempat berak ah. mopiko kecik, dia bulu panjang sebenanya. dan manja :)


mari introduce beberapa kucing kat rumah aku.
mama and aku sayangkan kucing kat rumah jugak ye. ini kucing paling lama since 2002.
cot, tiap hari tidur bilik aku. kkadang dia gila. cot suka gigit bila dia gila.

cot

then paren. paren ini cucu cot. cot tu nenek kepada paren :) famili tree plak.

cot paling aku manja.
aku memang sayangkan cot si busuk.
cot gila dan saya sayang kamu.
sila abaikan meja bersepah bersama laptop dan mcm2.

seharian dengan kucing punya entry kan. layan kucing dah macam hobi.
tengok benda lain plak jom. aku pegi tesco ampang teman mama carik adaport. nak tahu adaport tu mende. extension elektrik. staff tesco tak tahu mende adaport, so aku carik-carik. aku yang jumpa. adaptor and adaport its a different nama and i know how to find it. syukur dapat beli balik. tersinggah living cabin and benda warna warni ini amat mempesonakan. aku tapenah pegi i-city shah alam yg terang benderang tu so takpe. tgk pictures

outside scene living cabin. x-mas fever celebration kat kedai scene mmg camtu la kan.
once a year celebrate.

1
2
3
4
5

cukup la pic warna-warni macam kanak2- la
bye


Ps- teringin plak nak pegi meet up jo ahad, times square ni :)

4 comments:

Anonymous said...

I'm pleased you took the time and said this post :P

/Dayah//Nurul/ said...

:')

hans said...

amboi
banyak kucing bermastautin nampaknya dkt rumah ko dayah
hehehehe

P/S : Antara Dia, Kau Dan Aku - Episod 39

/Dayah//Nurul/ said...

hans- tu lah kan :D mcm umu hurairah dah mak aku

Pages