Thursday, December 9, 2010

Tunggu results

Tunggu results memang penat.

Bukak-bukak website kolej memang tadapat lagi cek result pon.
aku bukak sama je, 5hb masuk balik register, risau mmg la sangat risau tgk results kao study second year camne kan, nervous nak register, berjumpa kawan kembali setelah bercuti 2bln. mestilah cerita balik, cuti buat mende. honeymoon sampai penat kang amende. aku belum kawen. cerita pasal kawen, banyak wedding member dah lepas sebb akhir hujung tahun ramai yang kawen kan. semoga bahgia dan berkekalan hingga akhir hayat buat sahabat lama kakak mira & amirah ishak & hasnah & aimi.



aku ingat satu benda. kadang-kadang, ikut logik macam betul. kalau rupa cantik dan watak nya cantik menarik semestinya kawen dulu kan. mungkin takdir atau kebetulan. akhirnya bahgia berdua bersatu, kao bila lagi dayah dodol, aku suka makan dodol, teringin digelar dodol suatu hari nanti.
erk, kalao ada jodoh biasanya ada la kot kan.

Berbalik pasal results kolej bila boleh tengok. kesabaran adalah tunjang kejayaan. kesabaran itu separuh daripada iman. aku ingat lepas exam final hari tu nak mintak kerja. ada hati hari tu nak mintak kerja kononla cuti kejap bulan cuti, isi masa ngan kerja dapat income. plan mintak kerja tak jadi sebab aku reserve je niat tu. kawan mcd aku siap ajak kerja kat eon restoran asam pedas kat keramat aku tak pegi, jauh-jauh mmg niat dan usaha aku mmg kosong la terbantut. kawan kolej aku rekomen kerja kat time square kat kedai sushi tingkat 5 aku mmg malas pegi times square. aku sendiri mintak kerja kat pasar raya maxvalue ngan stesen petronas dorang tanak pulak kat aku. tu mmg dah dekat je ngan rumah.

aku try kat old town, dorang suh tunggu bg feedback. tak call aku balik. konfem kena reject lps tahu aku student cuti sekejap kan. mmg you are not hired to work. keputusan muktamad, jadi maid tak bergaji, cukup makan dan minum di rumah dengan ikhlas. mungkin ada hikmah semua benda ni berlalu kan.

hidup kena happy kan. so terima sahja la holiday daripada tak holiday kan, senyum panjang cuti pun cuti. and tunggu results to go for the nex sem. aku harap results cemerlang, semua orang nak grade bagus-bagus kan. aku sampaikan hajat selamat menerima keputusan hasil peperiksaan anda, semoga tidak ada kesedihan di hati lps tgk keputusan nya, tunggu results ok all the very best.

bye.

Ps- aku tukar header lagi naaa :)

4 comments:

Eazy Izzuddin said...

gud luck masuk sem baru

hans said...

hahahhahah
gembira aku hari nih
syukur alhamdulillah

P/S : Blog Gua Kena Tegur Oleh Blogger! Gua Cuak!

/Dayah//Nurul/ said...

Eazy Izzuddin - thank you very much!

hans- tahu takut, takde pape la baru tegur je, blum lagi pukul :D

hanaahmad said...

dayah, gudluck result exam..klo xde rezki nk keja xpela..nanti nex cuti sem keja lg..org dlu time stdy pon slalo wat keja part time..bosan kan dok umah je. hehe

Pages