Tuesday, December 7, 2010

Teater natrah memories

salam.

hari dah berlalu.

sabtu lepas, ada date dengan hana. taklah. haha. tgk natrah dgn kawan. lama tak menaip, nak bercerita pon rasa macam tak reti nak cite panjang, isk pemalas haih dayah. overall cerita natrah mengagumkan superb. last weekend sgt kool okay.

aku berjaya pergi tengok teater natrah at istana budaya sebab hana.
aku di jemput Hana to watch teater Natrah for free, asal usul tiket ini dari kontest media hiburan. mestilah tengok kalo orang dah ajak kan, super awesome and cool or hapa. har3. memang best dah tgk for real teater for first time with talented actor, mmg rugi kalo ajak tanak pergikan.

sinopsis teater natrah bermula tentang perjuangan cerita Natrah dan kisah tragis berbentuk sifat kemanusiaan. macam-macam reaksi muka ngan emosi tertengok kat depan stage Natrah. Teater natrah ini musim ke2, tgh hot selling tiket kat tgk dlm website yeah sini http://www.ticket2u.biz/.
Natrah starts 26hb12- until 7 disember 2010. sepatutnya habis 5hb disember tapi mereka extend sebab mungkin jualan tiket sangat memberansangkan ye gitu any info pergi cek dkt istana budaya official website ok.

First time masuk dalam istana budaya lepak-lepak kat dlm sendiri, borak ngan abg guard, padahal tumpang tanya surau kat mana yek.



poster teater natrah


aku jugak beli cd teater natrah - RM10

semua lagu best! boleh dikenang lagu dorang.




aku terjumpa abg remy ishak, tapi tak ada hati nak bergambar, so pose kat poster pon cukup ajaib sahja yeay :) sedkit video ending youtube dari teater natrah. overall mmg awesome show. starts time 3, jumpa hana dlm 240 pm.

start show teater 3.10 habis around 5.10.
aku ingat 1jam setengah je cite tu tapi dua jam. mmg bestla bila tengok teater natrah. tiap-tiap sketsa dorang lakonkan pastu ada lagu nak dinyanyi mereka akan tukar sikit watak, main kan tempat dan matchkan suasana. watak natrah berkembang. mulanya dimainkan dari pelakon kicik adik sharifah aryana dlm 10 thn kot, pastu maya karin umur 13thn, then lufya umur 20thn, lastly sofea jane dlm 70 thn.

ending cerita macam tak sangka dah habis, Natrah meninggal dalam agama islam, dan berlaku konflik perebutan hak penjagaan Natrah dari che Aminah dijaga oleh agama islam dan mereka mahukan natrah sebagai maria aslnya milik orang Belanda itu kristian. dan sebenarnya memang sedih. kagum dalam ingatan, Natrah @ Maria Huberdina Hertogh 1937-2009 :)


lepas habis teater balik. aku balik nek taxi pastu train, okayy ada satu part aku takut naa nak balik, abg taxi india tu sengaja kata jom tgk teater lagik, hoyy aku senyap. gelak. pegi jea sendri yek, saya dapat free tiket, kwn yang ajak. real thanks to hana :) ok dear hana, thank you very much , muchas gracias oolala , btw kawan saya sedih tadapat join sekali :D sori kawan.

nak tgk gambar sume dalam facebook.

I and hana was there.


pejam celik cepat je bulan disember lalu. Salam maalhijrah 1432H.
aku dan tahun baru islam sambut ala kadar, cukup sahja ngan doa akhir tahun lepastu doakan awal tahun. harapnya tahun baru hari mendatang akan lebih bermakna. salam maalhijrah.
antara azam baru niatnya mahu

- rajin awal-awal solat setelah berlalu azan, rajin tahajud insyaAllah :D

- tanak selalu tengok cermin bilik lah(sebb muka sensitif, bila tgk cermin picit jerawat)
- tanak tidor lepas maghrib, pegi ngaji hafal surah al mulk
- pergi rajin belajar masak
- pergi ngorat lecturer sy nak A each subject sem, insyaAllah :D


Ps- tukar header sementara and. oke kot agaknya, real thanks to tutorial intan.
terpaksa edit balik entry ini tadi

4 comments:

farhana said...

Best tak Aaron Aziz perform?
Ada yang cakap xbest.

shahidakharudin said...

ouhhhh jelessss haha
sebb nak tgok tpi xde chance
lagi2 remy ishak!
so so sooo jelesss haha

Syazwana said...

jelesnye
tak penah pegi IB
exam tak habes lagi
:(

/Dayah//Nurul/ said...

farhana- best, mmg suara lantang, watak hilmi baharuddin, tapi sketsa tak banyak pasal part dia

cidot-pegi tengok skarang!

Syazwana- pegi tgk kalo sempat :)

Pages