Monday, December 27, 2010

Perkara yang tak nak berlaku tapi berlaku jugak

pagi yang gelap kini sudah terang aku bangun pagi pegi pasar kenala tolong mak. er curik ayat lagu hujan. terasa nak beli album hujan lonely soldier boy. tgk bajet dulu.

Perkara yang tak nak berlaku tapi dah berlaku:

1- Aku beli barang, ada mamat tu tengok muka aku semacam, aku memang takkan pandang dia punyala. Malu. maksud aku kalau dia lelaki pastu tengok semacam tu dia tenung aku bukan main lama, padahal aku tak beli pon barang dari kedai dia mahu pun menanya apa. kalu orang yang dah beberapa kali aku tengok ke tegur aku takpela jugak cakap. If it's a stranger macam bangla ke indon pandang aku, aku mmg akan pandang selain daripada muka dia okay. If it's a girl semestinya aku akan senyum and berani pandang balik. kalao lelaki minta ampun kena buat-buat tak nak pandang. aku paling lemah skali nk tgk mata orang lama-lama.

2. Aku cerita kau tanak dengar, aku maksudkan bila aku tengah nak share story la kao tanak dengar memang aku kecik hati. kadang-kadang aku jarang bercakap kat rumah, kiranya takla jenis rajin mulut bijak membebel. aku just simple and nice gitu, apa kes pagi-pagi dah puji diri sendiri pulak. at least kalao aku share cerita kat kawan pastu tak ada perhatian aku sedar yang dia bukan kawan yang terbaik untuk aku la. tapi terbiasa jugak ye, sebb mak aku sendiri pon tak rajin nak dengar cerita life aku kat kolej, so better aku senyap saja. just only me. sebab kalo aku cerita kan kat mama pon mana dia tahu pon, mungkin juga dia tak minat.

buktinya, aku cerita kan mama yang semalam dayah nampak kawan yg gitu-gitu suruh simpan duit belanja nak pegi facial kat situ, mak aku buat donno je, respond takde, suara pon takde nak kata pa yang keluar dari mulut dia. huhu. haih, kadang-kadang cakap ngan kucing lagi better kan. pulak la nasib
.



3. Aku nak beli barang tu tapi takde duit. benda ni natural things boleh jadi, kalau tadek duit senyap je, try la kumpul duit carik kerja, tapi pemalas la aku ni kan.

4. Aku belajar kereta tapi tak drive kereta ke hah, membazir lesen je, ada lesen kereta ngan motor, tapi aku akan keluar rumah bila masa perlu sahja. aku guna motor sahja sebabnya tadek sapa nak guna motor. mak aku ada kereta honda saja yang selalu dipakai kemana sahja. abang aku ada scooter ego dia. ohh kereta sendiri entah bila nak ada. kadang-kadang nak pinjam kereta pon bukan nak bagi :(

5. Aku biasa jugak ada perasaan malu tak bertempat. aku jugak tak rajin communicate atau contact member sekolah. sume ada life masing-masing. aku sedang belajar untuk cubalah selalu bertanya kalao tak faham study ok. atau belajar untuk mengenali orang di sekeliling kao, jangan sombong sudah. tak kemana pon menyombong tu. bye



aku ada masalah dalaman sekarang ni kalo korang perasan kat facebook tu aku dah adjust settings and privacy and komens.ntuk berjaga-jaga selain daripada kawan dan tak dikenali. it's my facebook ler.

Btw, terima kasih Malaysia, Malaysia berjaya menebus kekalahan lepas. Malaysia menang menentang Indonesia. Results, 3-0. terima kasih Malaysia.

harap rabu depan kali kedua games Malaysia menang.
Malaysia juara bola aku! amin.

Ps- membebel kan, ini luahan perasaan sekejap bye2.

8 comments:

ALFALORA MOHD MUSTAFA said...

kihkih...cam bes je bt entry psl ni...tp agak lawak la...hikhik

yusuf mujahidin ™ said...

:)

Wong sikampuh said...

Selamat siang kawan

nub said...

bagus2.kena tingkatkan keyakinan diri..


=)

/Dayah//Nurul/ said...

alfalora- kat intro tu merepek sikit kan

yusuf- tq singgh

wong si kampuh- selamat hari isnin

nub- ok, tq

hans said...

kita sehati sejiwa la untuk no 4
hahahahha

P/S : 5 Perkara Yang Aku Tak Suka Bila Terperangkap Gara - Gara Kesesakan Jalan Raya

/Dayah//Nurul/ said...

ohh tasangka sama ngan hans :)

Gadis✿ said...

wow! kita sama semua kecuali nombor 4. sbb org x minat memandu. huhu

p.s; lama x p sini..rindu org x? :p

Pages