Monday, December 20, 2010

Ustaz ishak din in the house

Salam.

Sabtu lepas family aku buat open house. bukan raya ataupun saja-sahja. bukan kenduri. sabtu 2 hari lepas mama decide to make a preparation on ustaz ishak din is having a class in our house. Ada majlis ilmu dekat rumah dan menjemput kawan rapat dan sedikit sedara mara tersayang. The class starts after maghrib. and syukur everything was going fine and ok. aku pon tasangka meriah jugak kelas mak aku yang dah berlalu hari tu. ada jugak terfikir sapa yang nak datang, brapa ramai jiran yang ada,nak ke datang, tp sume okay. at least dah jemput kan,takpe tanak datang sudah.

apa yang ustaz bagi ilmu kat rumah pasal soal ibadah. daripada buku ibadah. kao tengok tak status kat facebook aku tak berubah. kata ustaz, bab kentut tak boleh main-main, jangan was-was mahupon syak wasangka ataupon ragu-ragu tu. kalao kau rasa diri kao tak bersih masa nak solat eloklah engkau amik wudu' yang bersih sebersih baik dan niat yang diterima lillahi ta'ala biar solat tu diterima. kan.

familiku bergambar ngan ustaz ngan bini nya.
terima kasih sebb ustaz ishak din sudi datang rumah nak bagi ilmu utk org ramai.
ustaz ishak din ialah abg kpd ustaz haron din. terima kasih ustaz. sama-sama kita terima berkat dan ganjaran pahala ye kan apa yang dah kita buat perlukan keikhlasan. apa yang penting, kaberkatan :) lepas habis majlis ilmu around 8.40 pm pastu sampai solat isyak, barulah makan, first time buat majlis ilmu time malam. makan jom aumm

lauk-pauk yang mama jadi chef tuan ruma, ipah as assistant, kak yah (maid), aku anak chef. sume pigi tolong tgk, lauk makanan ada la kat pic tu ye. lauk rendang ayam, sambal udang, sayur mayo, ikan goreng dan ada lagi kuih-muih. korang tengokla setahun sekali nak buat majlis ilmu kat ruma. kira bolela kan.

overall, majlis ilmu berjalan lancar. saudara mara, kawan-mawan, terima kasih tak terhingga sebab memeriahkan majlis. semua kenangan. aku tahu sedara aku buat kenduri majlis kesyukuran rumah baru. dah pegi pon tengok rumah baru dia sebelum ni, tanak pegi pon ahad tu. malas, penat, nak kena bersihkan rumah lagi, nak hantar barang-barang lagi. lagipun parents aku sendri kata dah pegi nak pegi lagi, yang sudah tu sudahla. memang tak pegi pon, apa-pon thank you atas invitation daripada kak long.

Ustaz ishak din punya kelas hari ahad ada kat keramat, setiap minggu hari ahad pegi sana. Ustaz suka sebut pasal bab kentut. katanya "kentut satu nikmat, namun dibenci dek orang". kentut ada syeikh, kentut ada gaya masing-masing gitu nak lepas kena ada gaya hahhh tak senonoh, jgn buat org meluat ye,bye hihhi. :D

Ps- aku dah cuci gambar yuna ngan ustaz. yeah memori.

3 comments:

nub said...

layan part kentut tuh..bhahahaha

hans said...

aku buka2 entry nih jer terus aku terpandang pic makanan tu
hahahaha
menggoda
owh,bab kentut pun aku fokus juga
hehehehe

P/S : Saya Nak Minta Tolong! Anak Saya Ada Penyakit Jantung Berlubang!

/Dayah//Nurul/ said...

nub- nk solat kena amik wudhu' balik kalo dah kentut k :D

hans- mknn jgn layan, ko kan diet :D

Pages