Wednesday, September 22, 2010

Gua ngan lu apa cerita (bahasa beca gua try)





gua rasa kena tipu.

Mula kata member gua nak pegi kelas, pastu tak pegi.

gua nak rasa sikit bahsa beca gua ngan lu hari ni kat entry bole tak. terasa comel nak mampus lah gua dahh try suka hati belog gua. aaaa, kalo lu baca pastu rasa benci gua bahsa camni lu kena rilex2 dlu.

gua terasa panas hati hari ni, tapi bukan demam derr, gua pelan-pelan nak plan baik ngan member nak datang kelas lab system bersama romatik tapi kancel pepagi tu pulak. apa kena tah minah ni. gua rancang kalao tadek member sekali kat lab gua tanak follow masuk kelas pepagi kat lab cam bahan uji kaji dah.

Kalao lecturer sporting yang baik hati memang gua datang sendri tak yah nak bizi bodi tanya member dah..you datang ke klas ke tak. Masalahnya tiap kali datang kelas ngan lecturer system lab tu gua rasa macam tak best derr, gua syak lecturer tu tak suka ngajar, mana tak camtu. Lu tahu tak, kalo nak jadi pendidik bukan dia asik soal kerja lab siap ke tak tiap hari masuk kelas. tapi tula soklan lecturer lab gua slalu soal panas. "kerja lab dah siap belum....berbuih2 dia soal camtu ea. membosankan. gua bukan nak kutuk. macam tak puas hati ngan lecturer camni. kalo gua tak faham kerja ari tu, gua direct jumpa dia face 1-1 tapi kemain lagi tanak melayan.

GUA soal bebaik ni derr "salam, (gua budak sopan) mesti bagik salam. pastu,soal. puan bole ajar saya lab5 ni saya tak bule....di jawab macam gaya tanak ngajar "awak lama ke, saya banyak kerja ni..."
gua paling tak suka orang buat kerja tak ikhlas depan gua. berangin dalam ati.

Dia ngajar time tu pulak bateri laptop gua dah mati, tak pam apa2 daa. aku harap bantuan kawan-kawan yang expert jea. Kesimpulan gua tanak ada hati pegi kelas lab.

gua melayan citer tv3 Asmara lagi bagus, cerita tu buat guwa rasa sucinya jadi pak sanggup. ohh sian sebenarnya. tapi ada hikmah sebalik cerita ini. aku suka tengok rambut mamat Shaz :)


Asmara tv3 jam9, hari selasa
pelakon hensems, watak utama yakni faezah ngan Shaz Jazley


lawa rupanya muka jadi mamat pak sanggup

nak tengok progress website gua yakni perfume world

demm, gua baru belajar cemana nak printskrin. cuba klik kalau tanampak.

jual perfume, beli satu percuma satu. haha, nak tengok berjalan ke tak website belum tentu lagi.
website belajar ngan macromedia, godek youtube sume ini masih dalam renovation. presentation stat nex week gile lah dayah nanti.


Sebenarnya gua datang je kelas lab even member gua yang gedik tu tak datang tadik, cerita bukan main geram. malas nak emo-emo ngan kawan gua yang gedik.
nak pandai kena selalu datang kelas dan rajin bertanya.
Bye
Bye

Ps/ elok berbahsa biasa jea dayah. makin kuat melalut dan merepek macam gaya mat rempit pulak kang bahsanya. Bahasa jiwa bangsa kan. err. salam

13 comments:

Pusher Aries said...

pendidik sekarang bukan semua ikhlas nak mengajar...datang mengajar hanya kerana gaji.
sedar sikit,kalau die xkerja mengajar,agak2 keje apa yang die mampu buat.so tolong ingat sikit.

Ery Farieha said...

ahahaha
dayah pun gwa lu?
OMG!
kahkah

hamzah ian said...

rilek dowh.. mlm ni kul8 ade contest kat blog gua.. jemput masuk

hiro said...

bale, muka hensem jd taruhan cte drama melayu skan...

/Dayah//Nurul/ said...

pusher aries- camtu kerja tak ikhlas kan tadek berkat. takpe2 guwa dpt fhm dah. yg penting buat kerja kena kerjasama...kena ikhlas la kan :)

/Dayah//Nurul/ said...

ery- panas hati guwa saja entry time ni. amacam entry guwa mcm kool kan :P

/Dayah//Nurul/ said...

amzah- guwa tgk mode dulu. klau dah cool mode gua tak merajuk, gua follow orait

/Dayah//Nurul/ said...

hiro- tu kan strategi. rezki masing2 ye lah kan :)

Hazzy Ishak said...

dah jatuh cinta dgn shaz
hensem meyh

rentan said...

sabarjela..

hamzah ian said...

hoyeah..

/Dayah//Nurul/ said...

hazzy- suka2 :)

rentan- makaseh :)

hanaahmad said...

lu pun suka..gua lagi suka asmara.eh, cerita asmara tu. haha

Pages