Saturday, June 5, 2010

Pencinta Haiwan ke tajuk buku kucing

Salam
HI


Lama membiarkan belog ini terkapai2. maaf. tiada entry yang menarik untuk ditaip buat sementara. Banyak carik pasal carik kerja faedah kat rumah. Menariknya baca punya baca novel Twilight tiba2 dah habis, NAK bukti. tengok :)


Baca Sekian abis. Penat baca twilight eclipse. jalan crita tunggang langgang bile tak faham apa yang diterjemah. Pe lagi, bukak vocabulary takes time 6bln abis cerita novel~

-


Oke. cerita pasal las time aku pegi klinik kembiri kat Setapak ngan mama. Dia mandulkan kucing betina rumah saya 2 ekor. Dia yang mandulkan ai mean the doctor veterinar, doktor haiwan namenya Dr goh. kami bawa kucing ke klinik tuk dimandulkan. Kucing aku yang menggatal dok meraung sana-sini cari pakwe, tapi dorang tak mahu layan. tak layan tu si kucing jantan kat kucing betina aku yang disangkar. tapi after bawa klinik selesai operate rasa kasihan pon ada, kena bedah kat perut ada jahitan tapi sudah buang nafsu gatal tu. sakit ke ada kesan ke. tapi tu tuk kebaikan kucing kat rumah, kata mama


suggested to pegi call klinik dulu uat appointment, kalo tak tak dilayan.
All spaying/neutering surgeries are by appointment only.
MAKE call clinic at 03-40243446 or 012-2581041 (Mr G R Krishnan).
any info klik INI
SPCA-DBKL KLINIK

Mak tam, jangan nakal-nakal lagih oke
Mandul kucing cost RM70 se ekor

thats all
kalo korang pencinta haiwan, jaga kesihatan haiwan daa

maaf cot
"cot tadapat di mandulkan sebab berumur 10tahun lebih"
takut ada kesan sampingan
. i lebiu cot



BYE

Ps/ Alhamdulillah syukur abah balik pulang dari yemen kat umah sekarang semalam :)

2 comments:

Boneka Tak Sakit said...

kenapa ko mandul kan dia!!! huhuh habis nikmat dunia dia ko hancur kan! huhuhuh

/Dayah//Nurul/ said...

daus: mak kata tuk kebaikan , kesihatan sejagat bagi keluarga bahgia :) dah sihat daa kucing ku

Pages