Friday, June 11, 2010

holidays from KL (1)

Salam
sori terdelete kes tagged tu, nanti adjus le or abaikan




along drive kereta honda city milik mama "peace"
journey starts 8.10am. lepas makan roti canai trus journey to kampung

selamat bercuti
oke, apa cerita, cuti aku balik kampung ari tu bermula dari ari selasa to khamis. Sebab abah ada, kami konvoy 2 kereta. Along ngan dayah dok belakang kereta drive pinjam kereta bak mama. Balik Melaka, kat Alor gajah singgah rumah nenek. Nenek skarang kat kampung baik-baik, cuma biasala kaki nenek xkuat, dak cucunya ni dayah rajin datang dari KL, sempat kemas depan, sapu belakang dapur. dok luangkan masa ngan nenek dah lama tak jumpa. kadang-kadang terasa jugak nenek ni selalu bebelah bahgi kalu cucu dah besar panjang dia tak peluk cium, tapi kalo anak laki siap hug kisses flying wa cakap serius tak tipo. Ok, lagipun mama pun dah kata dari dulu nenek memang sayang anak-anak lelaki sahja, tapi aku tak kisahla. Nenek rugged cemana pon tetap nenek ku jua. i lebiu nek

aku macam senyum xikhlaS ke. tah, pic blur, haishh.
lepas kampung nenek,perjalanan diteruskan ke ulu tiram, johor bahru. singgah tengok atuk pula. Bak tak balik kampung raya tahun ni. terasa banyak sangat kelainannya tapi takpelahh. cuti kan ada. oke, atuk aku ini kuat. alhamdulillah sihat belaka, cuma aritu balik tengok atuk, dia sakit tengkuk. maybe sakit sikit sengal kat leher. aku cuba urutkan jugak tapi tak berkesan. kami beli kan ubat sapu kat farmasi. atuk oke

atuk senyumlahh. oke atuk masuk belog dayah :)

selesai cuti dari kl ke selatan, kami cuti seharian kat singapore. BEST. tengok suasana orang singapore friendly bergaya, pembangunan yang maju dibangunkan, terasa macam oversea skit arr. padahal seberang singapore je. oke, currency nilai mata wang guna dollar kat Singapore. everytime nak beli barang kat sana aku selalu tercalculate kat otak kalo somthing cost $39,KENA TIMES RM2.50. tengokla betapa kaya la singapore. tempat punya padat, xsebesar kawasan Malaysia, tapi dorang berkreatif minded, bersaing ngan bersatu tuk dapatkan profit dalam negeri. Emmm, berekonomi skit plak aku kejap. gambar adalaa berapa ketul je

first place masuk kat Singapore ZOO. adult per entry $23.85 sorang. kami berlima? calculate sndri eh. tapi enjoy sangat zoo singapore, ngan zoo malaysia nak dicompare. malaysia kena try fully utilize space kat area yang boleh dicantikkan lagi. idea aku macam-macam je nak cerita. tambahkan la lagi pelease tuk haiwan yang serba-serbi, barula meriah nak bergambar pun cantik an. hakha

mai famili. united ♥
sinnggah jap kat kota singa
banyak lagi seharian tu berjalan

Ps/ Nanti sambung cerita lagi

2 comments:

myaishahhafiz said...

syoknya dpt cuti2 satu family

/Dayah//Nurul/ said...

yup syukur :)

Pages