Tuesday, June 22, 2010

Kes orang minyak

salam. perhatian. Entri ini bukan untuk menakutkan sesiapa atau untuk melawak ataupun rekaan semata-mata kat sesiapa tapi realiti yang berlaku kat kawasan perumahan rumah aku. Sejak kebelakangan ini, kita di kejutkan orang ramai orang judi sebab tikam bola, al maklumlah musim bola World Cup 2010. Hari ini kita dikejutkan kisah berita yang terpampang di berita muka depan Harian metro terkulai seorang budak perempuan mati kat Hotel sebab keguguran.
Tergamak seorang budak lelaki yang belajar di sekolah agama. buat kerja ku tuk sama dengan buak perempuan berumur 17 tahun. Itu berita Metro hari ini,memang banyak perkara tragedi sekarang ni macam pembuangan anak, pembunuhan, meragut, merogol dan sebagainya.


Apa yang berlaku kat kawasan perumahan aku sendri sekarang di kejutkan berita orang minyak dah masuk pecah rumah. Memang tak dinafikan, ini betul ke cerita ke mainan. AKU TAK TIPU. Aku berharap sangat-sangat orang minyak kena tangkap secepat mungkin. Berlaku kisah orang minyak pecah masuk rumah jiran yang satu lorong rumah aku tapi jiran aku sempat menjerit takut. Orang minyak sempat lari seludup pergi lorong rumah yang lain. Memang aku tak suka dengar cerita nih, tapi daripada tak tahu kita tahu. kita tahu maknanya perlu berjaga2. Aku susah tidur semalam pon tengok bola, SPAIN menang dah agak ok. tak mahu lari cerita

Orang minyak yang datang secara tiba-tiba ini memang mengamalkan ilmu yang macam-macam. Dengar kata kalau nak kuat dia buat kerja terkutuk meraba, merogol anak gadis waktu pagi. Aku memang seram sirau, bila terfikir mati-mati, apa nak buat kalau benda tu depan mata aku. ASTAGHFIRULLAH. Lindungilah keluarga aku dan diriku selamat daripada ancaman tidak baik dan dijauhkan perkara2 tak baik. Aku ingatkan abang ada kat rumah boleh la harap. Tapi tak dek, abang merayap malam, dah di kata jangan lambat balik rumah. Tengok sahjala.

Orang minyak punya cerita tak habis lagi. Dengar kata, orang yang nampak rupa orang minyak tu kebarangkalian ia bangla, warga asing. Wallahu a'lam. Aku dengar lagi dia curi duit, passport orang, barang kemas dan meraba tetek bini orang. Perkara ini yang aku tanak dengar sebenarnya, tapi realitinya dah berlaku so perlu berjaga-jaga diingat. Tak mahu tidur malam.
Keluraga mangsa orang minyak dah buat laporan polis, tapi untuk keselamatan semua pastikan tingkap pintu kunci, pasang lampu terang-terang senang nampak.

Lagi-lagi mak bapak aku yang tengah holiday kat Bandung. Aku risau. Memang redha tawakal saja ku pohon

Thanks for the readers
May Allah let everyone live in peaceful
Ps. takde gamba mahu kongsi

9 comments:

yusuf mujahidin ™ said...

ish2...mcm2...


sehat?

cikgadis konfiuss said...

uh?? scaryy! hati2 kak dayah!

Boneka Tak Sakit said...

memang berita sekrang mcm2 cerita dasyat2 kan2!?

ada lagi ke yg amalkan ilmu hitam skrang? apa da.. medua kan Allah.. begong tol!

p/s header tu pic la.. pastu dayah upload je kat bahagian header, camneryer nak terangkan jap2

pergi design..dkt bahagian header tekan edit pastu upload lah pic2 yg di edit tu di jadi kan header.

rasa paham x?

Kamarul said...

nak mendptkan berat badan ideal? sila lah ke blog sy

Product terhangat di pasaran, murah dan berkesan

RX Lite

HanaJimi said...

jgn amik port, slalu cerita gini bertiup coz ade org sebarkan.sengaja buat org ramai takut duk diam dlm rmh time mlm coz ade pojek mau dijalankan.just perlu berhati2,beware pd manusia sekitar berbanding watak rekaan coz paling bahaya dlm dunia ni sebenarnya manusia sendiri.huhuhu T_T

/Dayah//Nurul/ said...

ghouse: baik2 takut

daus: memang ada, cuma kita tak sedar. ramai member tak percaya kes orang minyak kat rumah aku. tak tau nk explain dahh, berdoa selamat saja. tau bab header tu tapi nak try ala-ala vector yang kamu buat tu. pakai apa?

HanaJimi: sy tak tipu. sudah buat laporan. rondaan kat kwsn rumah. laporan dah buat tapi masing2 tanak crita apa yang orang minyak buat kat perempuan. org minyak main dada perempuan...target banyak kat perempuan mostly and harta berharga

AesyaZealous said...

hti2!

ainhany said...

salam dayah,

semuga kita selamat..sama doakan ketenteraman diri, rumah, taman dan daerah dan negara kita..

tdur dengan wuduk, bc doa byak..:)

RR said...

eh eh. terjumpa you punya blog waktu kita search pasal orang minyak. btw, kat daerah kita baru baru ni digemparkan dengan kisah orang minyak. itu yang buat orang cuak meh. semoga dilindungi Allah. amin.

Pages