Monday, June 14, 2010

Contest by Asada Ryutaro

SALAM. hi.
pe kabar, xsangka baru entry ke 100 oleh ncik asada ni baru dia da stat buboh contest.
teruskan2 belog.

saya cerita 5 gambar sahja dibebel.
thank yu for the contest. sesiapa yang berminat mau join klik to BELOG BELIAU. ada syarat tersendiri beliau kemukakan. oleh itu sebelum tarikh tutup 1 July saya ingin memeriahkan kontest dia. join sajalahh, saya sedang bercuti sem sekarang bersama abah. ayah yang baru balik dari yemen tuk cuti sebulan dok Malaysia. Apa yang kami buat tuk luangkan masa sesama taime cuti boleh tengok kat gambar.


first gambar kat rumah, abah baru sampai dari KLIA dia pi bawak barang pelik dari yemen. saya teruja suka barang abah
Hadramaut. "Hadramaut ni maksudnya area of southern Arabia that is now known as Yemen"

bau barang pelik. barang yemen. barang yang saya pegang ni saya nak namakan keris je kalo kat rumah sebabnya boleh bukak macam ala-ala keris :D Along dapat hadiah jersi baju England, Barcelona. Mama ngan saya dapat cokelat :D takpe at least ada abah dah balik Malaysia. kita cuti sama-sama

Abahku seorang kaki golfer. pegi men kat KDE , kami pegi tengok abah main golf. saya memang bukan kaki golfer. men pon tak reti :)


gambar bercuti kat Singapore, ini siloso beach yang teletak di Sentosa Island. Naik tramp about 2dollar sahja. 2 dollar naik bas, yang lain mahhal dollar laa

pegi tengok abah main golf saya akan ikut along naik scooter nak jogingg jeh kat KDE


gambar yang ku join tuk contest ini yang last oke, satu saja picture mahu cerita kan. saya baru lepas joging sama Along, saya sukakan matahari dan sunset. Along bercerita panjang masa berjoging tu tanak letih kan kalo nak kuatkan stamina, kena set kosongkan your mind untuk berlari sampai ke penghujung tamat tuk joging. saya yang tak kuat berlari asek termegah-megah kat sebelah Along. errmm memang tak kuat lari even panjang kaki tinggi, dah sah berat badan terrible meningkat sahja bila cuti. kami tak sempat nak race nama pon joging pon kan, cuma ala-ala merentas desa kat KDE, Kelab darul ehsan. saja ber cuti nak isi masa free time lagi kita tengok bola FIFA. WAHH updets; Germany lawan US: 4-0 FUHH HOTS
bYE:)



Ps/ nCIK ASADA RYUTARO Thanks for ada contest. tak penah rasa menang contest. tapi fun to enter je contest

4 comments:

ASaDa RyutaRo said...

waaahh.. tQ sudi join..

lawa la pic siloso beach tu.. tapi gambar yg last tu utk contest kan? lawa gak.. nmpak sunrise kat blakang along..

ngee~ gud luck! (^^,)

ravishingpeacock said...

pe gune bnde pelik dr yemen 2?hiasan ek?

F~CiCAk said...

benda pelik dr yemen? haha
sejenis senjata tu kn?
rasanya benda tu lebih kurang penanda utk taraf sesebuah keluarga kt sana..
=)

/Dayah//Nurul/ said...

thank yu asada :)

ravishingpeacock : betulla. abah bawak balik, ada beli lebih bagi kawan :)

F~CicAK: BETULL. PANDAI!!

Pages