Friday, July 29, 2011

Milo ais bungkus basi, basi wek

Pagi tadi aku teman mama pegi pasar Pudu, pagi lagi hari jumaat ni dah hujan, dah la malas kalau hujan karang pegi pasar ada lecak la, aku kata kan mama pe kata kita pegi pasar pukul 7pagi, tapi jawab mama pendek, nanti jammed (maksudnya nanti banyak kereta, lambat). Biasanya kami berdua akan pergi pasar seminggu sekali yang mulanya pukul 6.30 pagi. Lepas selesai beli ikan dengan barang dapur dalam waktu hujan tu, aku temankan mama pergi amik duit pastu pegi restoran tepi Maybank Branch keluar rumah kat Maluri. Aku kata kan mama beli-lah Milo ais bungkus, pastu beli apam seketul. camtu dah RM2.50.

Milo ais sememangnya air favourite-ku sendiri. Tapi malang xberbau air kat situ xsedap, rupanya aku terminum air milo ais lama. Aku benci betul tengok bungkusan air milo tak sedap tu, dah bayar je makanan ngan minuman restoran sebelah Maybank Maluri , aku masuk balik kereta pastu minum guna straw air bungkus tu pastu aku kata mama, air ni macam lama. Mama ku rasa se-macam je air tu. Terus dia kata basi. Macam celaka taik punya kedai restoran tu bagi aku air lama, aku ter-minum air basi sikit tadi. Satu bungkus air milo dah la RM1.70.

Mak aku terus keluar daripada kereta bagi tau tuan kedai, air milo bungkus basi. Thanks to supermama. Wek air milo ais kedai basi, aku harap kau carik jalan tutup kedai..kalau dah ada pekerja kat situ suruhla diorang rajin sikit berkerja, bengang jugak pagi tadi sampai aku xlalu nak makan pagi tadi, xsanggup nak order minuman ke makan pagi kedai tadi lagi lepas dah sedut air milo basi. Kalau nak niaga makanan dengan minuman kat kedai tu boleh xjaga elok sikit.

Okbai
gambar tak ada kaitan tetiba, tapi dalam pic Dato Nik Aziz sarapan dengan milo kan. i hate you milo basi

Ps- taip entry kali ini, saya tak menggunakan windows live writer, petang karang nak pegi bank in duit kolej,

6 comments:

Izatie said...

Kalau i jadi you , i dah pi kedai tu balik complain and claimed duit balik . Kasi setepek sikit dekat si buat milo tu . Berniaga macam tu mcm mane nak maju :O

Hahahah sorry teremo lebih :P

Ajam Jamal said...

kesian..minumlah milo kotak umah..lg sedappp.haha

Ain SSB said...

OMG dapat duit balik tak? Ain pon suka gila milo but not milo basi! eewww. haha.

@tune® said...

erk?euwww...okkkkhihi

aishah said...

alaa, cian dayah..

hidayahjamal said...

mak i pegi, kasi tuka baru je zati

along- air kotak thn lama siap ada expired date

ain- xdapat, just tukar new milo ais but not basi..ew

tune- dissapointing kan

aishah- jgn pegi restoran seblh maybank tu, ew

Pages