Thursday, July 21, 2011

Saya biasa biasa

edited post 2013 feb
Saya mempunyai scooter suzuki, JFW 6768
Aku dibesarkan dgn sederhana, ada 3 orang adik beradik, aku se-orang perempuan. .Terima kasih banyak mama atas pengorbananmu membesarkan aku ni dah beso panjang.
Saya biasa-biasa je orangnya, sama macam orang lain hidup.. makan, tido, kerja.

(esei pengenalan diri)
Nama penuh saya Nurul Hidayah Bt Jamal. dilahirkan 17Mac (dah tahu tu tolong bagi hadiah) tinggal Ampang. Meminati lagu daripada Yuna, Sara Bareilles, Hujan, Aizat, Ana Raffali. Favourite moment dulu pernah tinggal di Khartoum, Sudan dekat setahun setengah, pernah pergi Bali ngan Indonesia tapi bukanlah honeymoon, pernah buat Umrah masa form 2, tengok mama korek hidung, dan lain-lain.
Aku selesai habis jawab SPM ingatkan nak amik STPM, aku datang la kelas sehari je kat SMK Hulu klang pastu dapat offer study KPTM. KPTM bagi letter Akaun ngan Pengurusan perniagaan dulu untuk diploma. Tapi aku decide amik Business. Pastu degree same kolej je kat Kolej Poly-tech Mara, so satu diploma KPTM Bangi satu lagi kat KPTM KL.
*Selesai habis belajar aku kerja ngan RHB bank contract je, pastu aku resign dah, hunting job lagi keje yang nampak peluang bagus, sape tak nak carik kerja yang lagi okay klau dah berusaha ngan tawakal.

Penggunaan ayat kat belog ter-kadang tu amik keadaan bila saya cam sopan, aku kau..bila excited bercerita ngan selamba . jangan amik hati lah ye.

-peace

7 comments:

Anisa Hang Tuah said...

angry birds sgt pemes dan berada di mana-mana..

hanaahmad said...

haha...ni resume ke proposal dayah? hehe....style la mama dayah! kem slm yek! gudluck dayah, kejayaan takkan dapat tanpa kegagalan dan kesusahan. i know u can do it. :)

Ain SSB said...

Lelaki2 yang siapa rasa dia beriman, bijaksana, berhati mulia, sopan, baik, berkepimpinan, caring, sila isi borang cepat! haha tolong promote nih! ;)

Encik Psychopath said...

Hye. Saya top 10 imam muda.

Okbai.

hidayahjamal said...

Anisa- konfem terer main ni :)

hana- oke hana ku syg, thanks ucapan semangat, 2 in 1 entry ni motifnya nk letk menu about me :)

Ain- penting tu :) insyaAllah moga diperkenankan apa yang sy mahu

encik Psychopath- sy tahu awk mampu jd top imam muda :) skali lagi muka mcm korean ah, ok thx lagi

~eZmALiZa~ said...

hey-hey! ezma pon penggune braces jugakkk...hehehe =D

Anem arnamee said...

Fuh..panjangnya dik..Print ni, leh edar2 :P. urm, semoga tabah dan berusaha lagi bagi mncapai kejayaan tau ! apapun jgn give up- nsihat utk akan dtg sekali:)

Pages