Saturday, May 14, 2011

Popeye and poyos

Assalamualaikum an hi :)

pe kabar korang, sy selesema, kpd sesiapa yg syg kan sy sebagai sahabat sila tunjuk kan kasih syg anda yg terbaik dan berhemah dgn komen dan ce cite apa korang buat skang, aku ni tgh cuti, tgh makan ubat, tgh sambung klas ngaji dengan imam syu'bah. alhamdulillah sume marvellous bila air hingus meleleh aku berperangai dgn tak tahu malu mengesat air hingus kat tgn dgn hat kat baju di kala kehabisan tisu. benda ni berlaku bila aku tgh ngaji kat rumah cikgu, sebenarnya malu -.-"

kalau nak tahu bentuk Al quran imam Syu'bah yang aku tgh belajar ni namanya buku tajwid qiraat, ari tu aku pegi klua Pwtc sempena pesta buku bersama
HANA & kawan nya hana jugak
(minta maaf menyusahkan hana sbb dia hantar kan dayah pulang sampai balik, dan xboleh lupa sesat jalan ronda KL, malu je org KL ni)
carik sikit buku ni manalaa tau dpt tgk buku quran tajwid qiraat ni murah skit tapi sebenarnya tak di jual. mmg susah nak beli kata cikgu lah. lastly beli kat rumah cikgu rm 150 bukan dlm riyal. nasib baik dapat jugak beli lps mama aku jugak yg bayar kan. thanks to mama and cikgu sebb memahami bab pembayaran. aku mmg takde duit yg cukup nak bayar RM150
itu la tajwid qiraat imam syu'bah yang aku tgh belajar, nak seribu dalih tanak sudah. kalau nak belajar ilmu akhirat jangan fikir susah ke tak, kita ni manusia biasa. banyak lagi benda baru nak belajar kan.

lagi satu benda aku nak share, bab hamster, and hello hamster roborovski !



sekor nama popeye, sekor nama poyos, beli 2 ekor ada jantan ngan betina, memula nak beli sekor pastu mama kata dia tak de kawan kang. so beli jela dua, ni pon mama aku yang belanja, -.-" serius aku takde duit tapi nak mintak pelan-pelan je, tapi sebenarnya mama mmg sukakan tgk sekor beli rm20 hinggit, amik dua ekor, total 40rm :) thank you so much mama ok tu je hamster ni pon. ada facts pasal hamster sini tapi dalam BI, roborovski boleh panggil robos. ada 5 jenis hamster yang aku prasan skang,

syrian (paling besar),


campbells (xsebesar syrian)


chinese (kecik)



winter whites (kecik, warna mmg berlainan)



lastly , kini aku punya roborovski :)



ada bnyk lagi jenis hamster lain xsilap aku

adik aku kata hamster ni macam tikus -__- mana ada hamster mcm tikus ! kalau tikus betul karang cakapla macam hamster pulak ye, wek, aku tak suka tikus tsk23x. mata tikus tu merah, ekor panjang, dorang kotor, geli aaaa :( next time rajin sikit taip entry la, thank HANS. beliau yg ingtkn sy utk update kan entry smlm. Bye

Ps- ada kerja kosong utk saya dptkan duit lebih x?

Ps- malas bubuh watermark pic sendri tkpea, homework fyp cuti sem ni kena buat skit
,

3 comments:

hans said...

hamster bising kan?
member aku bela binatang nih
malam2 asyik bising je
hahahah

Analisis Hans : Maharaja Lawak Episod Ketujuh

Sir Marcello said...

ce usha susul galur dan persamaan genetik tikus ngan hamster...sama tak? miyahaha~

amboi...suma mama hang bayaqkan..hehee

hidayahjamal said...

hans- aku punya xbising :')

Sir marcello- dah cek, tadepape kaitan tikus tu tikusla, HA HA. sy anak mak :)

Pages