Monday, April 25, 2011

Kucing da ado, ikan da ado, er nak hamster plak


Assalamualaikum an hi,
al kishahnya, kucing kat rumah sebenarnya dah bertambah jadik 10 ekor, sbbnya Along bawak kucing-kucing dia2 ekor dari ofis to rumah. nak menjaga kucing tu bukanla kepakaran abg aku tu, las-las mak aku la yg bagi makan, minum, bersih tmpt berakla..sume nya atas kasian dan penyayang kan :') mama the best kn,

sebenarnya aku nak beli hamster, ikan kat rumah dah ado 2 ekor yg besao ada yg kecik pon hado, ikan puyu kg ada, tapi nak try bela sekor je hamster, pls, lagi2la skang mode nak masuk nk nk cuti ni (mmg cuti just tunggu test g), pe salah nya kan nak menambah kasih dan sayang an

agk2 nk beli time nak cuti ni, kalo dpt beli yey,klao tak senyap jelah nt belik, hamster nak cecomel mcm hamster roborovski



jenis hamster roborovski ni xmkn bnyk, makanannya ala-ala jenis vegetarian, mkn fruits, cereal. kena jaga makanan pon xpayah bbanyak sbb kalo telebih makanan bole tecirit..


so, bye, arap2 la dapat an

Ps- nak pegi pesta buku kat pwtc tu

12 comments:

man yusoef said...

samala..man pon teringin nak bela hamster...tapi tak nak bela kucing..huhu

Arisa Mihashi said...

isk2.tamak betol.kang kucing ko tu asek duk kejar hamster nih.

Amoi said...

dulu my bro pernah bela hamster

comel sangat

tapi cepat mati

T______________________T

Aisumi Chan Kawa'i said...

ehh..nnt dah habis cuti sapa nak jaga?

hans said...

bela lah ular plak
hahahahaha

hanaahmad said...

hehe. hamster comel. xnk bela rabbit? hana xleh bela binatang berbulu sbb alergik. jom dayah kita lepak sabtu ni kt pesta buku. :)

hidayahjamal said...

man yusoef- pat beli hamster

Arisa Mihashi- kurung la

Amoi- hrp2 la xmati

Aisumi Chan Kawa'i- mestilahh sy jugk, tanggjwb ;)

hans- xmo, xsuke ular, yek

hanaahmad- rabbit xminat g, yey nt kt jumpa

aishah said...

kita suka kucing, tp kita takot kucing..huhu:(

nurulSYAFIKA. said...

bnyk nya dia bela2 hikhik pnyayang ni (:

thanks for following anyway, sayang awak (:

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hamster, kite ade gak ^^

hans said...

hahaha
dah tu
nak bela apa?
sugar glider?

Ujang9897 said...

hamster kuat beranak..hehe

Pages