Sunday, April 10, 2011

Tengok movie HMM



assalamualaikum an hi, cicite apa dah jadi ea, semalam pagi aku dpt mesej daripd wani, dia member sekolah terbaik aku. canilah kawan contact sentiasa di hati , "tut(bunyi mesej), dayah wat pe", dalam hati aku rasa mcam nak ajak wani kelua besok ahad, sbbnya aku tgh wat assignment ngan study sikit konon nya ari sabtu. aku balas mesej, "tgh wat assignment skit, smlm jugak tenet aku rosak..awk free x, kita klua ari ahad nk?"

wani balas mesej,"kita ada hal besok, tapi kalo kita mkn malam ke lepak sesama kejap pun bole je kan", huhu. susah aku nak jawab sabtu semalam, aku tgh repair intenet modem connection, caranya aku call operator TM , aku adjust setting, syukur dah oke tenet, lg pon aku tak sure boleh keluar ke tak sebbnya mak aku tak ada kat rumah, pastu pekerja indon kerja kat rumah yg sedang direnovate lagi, kelua masuk org tadek kat rumah sapa nak jaga...
Lastly, bila wani ajak dgn betul punya nak tgk movie HMM sesama x; ala citer Hikayat Merong Mahawangsa tu jam 6.15 ptg kat Galaxy MBO Ampang, aku terus jawab pulak. "nakla" :)

Sebenarnya, mmg aku nk tgk wayang, hehe. dah berniat nya dari 2minggu lepas aku dah tanya kan wani, jomla tgk wayang cite HMM, kih3 tasangka berjaya jugak keluar jejalan sesama. ngan adik beradik wani yang lain pon join tgk HMM. aku cite kat mama dulu sebelum nak pegi tula kan, mama aku tu memang dah ada kat rumah kalo dah ptg lps dia study kat UIA utk kelas al quran. so cek sume line clear, mama just kata jgn balik lambat sambil puji2 aku pandai konon nya adjust setting modem tenet tu. pergh, bukan main godek je modem tu punya setting, huhu.

Dah dkt 5.30 wani datang bawak kereta kancil merah menjemput aku. uhuk, ingin , mminta maaf sbb saya terlambat bersiap keluar rumah, tp wani memang sporting lahhh :)

saya belanja makan pop corn utk mereka :)
Overall cerita HMM mmg epik dan xperlu baca buku ntuk tahu cerita nya selebih dan selanjutnya. kah3. sila jgn ikut sy. ending cerita ini je aku tak suka, aku tak mahu hero nya mati. nice demm hero with good muscle should not die actually, cis. ini lah hikayat.

Thank you KRU studio and others yg berjaya memantapkan cerita itu.
cuma apa yg tak best kwsn movie tu aja, saya ada permintaan buat MBO Galaxy Ampang, bole x lain kali sound kat situ kasi super clear, air cond kasik sejuk macam ala2 KLCC, pastu seat bole nmpk sikit apa number dia. huhu.


abg stephen hugh rahman. i nak sign boleyx ? hehe
reaksi muka selps selesai tengok cite HMM, sy ingin mminta maaf sebb saya juga terlupa nak bergambar ngan wani


ps-xde pape, tapi rasa macam nak cakap AF9 konsert ari tu x umph...for real bye

10 comments:

Cik Bucken said...

HMM..ingatkan cite hantu mak milah..hohoho.

Ajam Jamal said...

wah. citer tu best, sma lah tgk kat galaxy ;p

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

dayah- asal lambang MBO tu cam pampers baby,,hahaha

hidayahjamal said...

Cik Bukhen- oh ye ke, aik

along- blanja la plak cite len nt

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN- hepp, ak rasa tu imaginasi melampau ko, nk aku blanja pop kong x. bhaha

PReDicToR said...

x tgk lagi cerite nei...mahu tgk jugak uwaaaa!!

Nurhanida Azera said...

best tak HMM , mesti best kan kak ?

man yusoef said...

heap!! baru tengok ke kak?? Hahaha...tp ending dia tak best btol....lagi2 part putri tu saja tunjuk kalung kemawas tu sudah di rampas....sgt typical...org kat hall siap cakap " apesal tunjukkan"..

ayulunera said...

hee....tau takpe...dah la scary nak pegi wyg kat mbo tu. quality pon kureng sket la..tapi tu la paling dekat kat ampang ni..ehee.....hmm memang bes...suke la watak umi nazera dalam cite ni, tak tau pehal....nampak innocent jeee...

hidayahjamal said...

PReDicToR - cuba la tgk

man yusoef - ye la seman. bhaha, still rasa hero jgnla mati

ayulunera - tu la mbo je tgk, hehe dah tgk eh, yg heroin tu cuma memainkn watak kn, cuba bygkn dia berlakon cite nur kasih yg dengki gile tu, er mmg tak suka laaa hehe

hidayahjamal said...

Nurhanida Azera - best masa action hehe, tgkla

Pages