Sunday, June 5, 2011

kenapaaaaa ni, xtahu nak letak tajuk entry sebenar apa



kenapa bila aku rasa nak beli barang, mesti nanti tak beli.
kenapa bila aku rasa xpergi, nt aku mesti pergi.

aku keluar rumah ahad tadi pegi wedding kawan kat segamat, Johor.
ye masalah pertama ke sana transport perlu ada, tayar empat dgn minyak yang cukup dkt kereta, dgn gprs kononnya nanti tak sesat.

masa pergi bertolak wedding dibah dlm pukul 8 pagi, pastu sampai senyum, minum makan jumpa pengantin pastu baru balik sampai rumah dkt pukul 8.30 mlm camtu,
time aku nak pegi naik train pastu tumpang kawan yang ada kereta tu viva kaler putih,
rajin dgn semangat nya aku ni.. sbb nak pegi tgk wedding, dari ampang ke masjid jamik pastu nek putra trun last tren kelana jaya.

yang aku nak cite xpuas hati ni masa balik, bila dah penat, malam cam xnmpak pagilaa, gelap... takut dgr cite kes simbah asid tu.. takut kena ragut ke.. kena culik ke, dunia skang xaman -_-

aku turun masjid jamik, aku tanya guard stesen masjid jamik, laluan ampang mana, dia tunjuk
jari tunjuuuuk kat kiri, aku ikut la rupanya salah... nasib bek dia panggil ckp tapi mcm muka taik,
marahkan aku sebb aku yg silap,
aku ni dah penat risau balik memalam sensorang,
mmg mulanya aku ingat aku xnak tanya, pastu tanya pulak,
nak kepastian, kang kalau xtanya, kau sendiri rugi,

masalahnya, aku tanya elok kat pak cik guard masjid jamek ni, lps je aku tanya,
pak cik tu tunjuk la direction belah kiri, aku lalu terus kiri faham,
pastu nasib baik ada orang ni perasan aku tnya apa, dia faham apa yg aku tak faham,

grr pak cik.. kalau nak tolong bagi direction kat orang tolong lah bercakap dengan elok dan terang, mmg tu kan kerja pak cik

nasib baik aku tak sesat lah, dah penat dari pagi ke malam kua ruma, nak balik trus kat tren ampang ni aku blur skit, mana satu laluan nak lalu, sampai je ampang,
aku kena jalan kat tren ampang amik moto bawah jambatan tu,
sblum tu aku nampak ada orang bangla la, indon la,
aku dah risau, xnak la benda benda tak baik berlaku,

ramai yang xdtg wedding kawan aku kawen secara mengejut ni,
dia sebaya aku, sekelas ngan aku, macam xsangka jugak bila kawan kita dah kawen,
nanti naik sem, kecoh kat kelas, dibah dah jadi isteri orang... bila nak ada baby plak,
eh xnak tnya dah..

entry ni dah ke laut terpesong.. sbb, emotional ari ni dgn pak guard tu,
aku buat aduan rakyat karang..

teori aku la..
kenapa rasa nak tanya tapi Tapi TAPI, tapi xnak tanya:
- berlagak sombong
- pandai
- pemalu
- gedik
- xkisah

yang aku tahu aku ni pemalu. tapi tadi aku tanya jugak pak cik guard stesen masjid jamik, sedikit rasa serba salah kat pak cik tu, minta maaf dan terima kasih tunjukkn sy perkhidmatan layanan pak cik yg bessssssssssssssssst' sgt, (kita belajar daripd kesalahan)

Ps- famili and saya pegi pinang 3 hari lps subuh besok pagi, nt kite cite gi ye.. bye, oh pic wedding kawan saya

kenapaaaaa ni ada tol time kawen ni, adat kot

8 comments:

Hans said...

perenggan pertama tu sama macam aku
hahaha
pakcik tu blur la tu
banyak sangat makan kenduri
bagi direction pun salah
ekekekeke

Cara - Cara Menjemput Rakan - Rakan Menghadiri Majlis Perkahwinan Anda

Aisumi Chan Kawa'i said...

aiyoo.. bahay sorg2.. pape pun dah selamat smpai umah dah.. :)

hanaahmad said...

kat Johor kalau kawen mmg ade tol dayah. hehe. siannye Dayah. aku pernah sesat melarat kat lrt masjid jamek tu sbb nak g ampang jugak. dlu masa stdy suka lepak umah aunty kat ampang naik train jeh. hehe. hdp kena berani tp jgn takut sgt. nak tnye org tu kena tgk jugak. klo bleh elak tnye org lelaki dan tanya pd perempuan atau couple atau pekerja area situ. tc dayah, aku fhm perasaan takut kau tu. :)

ayulunera said...

dayah nak tau..ayu pon penah tesalah nek tren kalo kat masjid jamek tu...sebab die ade due kan.ayu selalu konpius, yang mane satu putra, ne satu lrt ke ampang...kalo nak g mesti dengan kawan, kalo tak macam case dayah ni la...jadi takot2....pastu atlast, soh abah amik kat mane2...hhee..bahaye kan skg ni...kl ni dah tak aman..ragut la, asid la..rogol la...isk isk...mmg takot..

ayulunera said...

dayah nak tau..ayu pon penah tesalah nek tren kalo kat masjid jamek tu...sebab die ade due kan.ayu selalu konpius, yang mane satu putra, ne satu lrt ke ampang...kalo nak g mesti dengan kawan, kalo tak macam case dayah ni la...jadi takot2....pastu atlast, soh abah amik kat mane2...hhee..bahaye kan skg ni...kl ni dah tak aman..ragut la, asid la..rogol la...isk isk...mmg takot..

ayulunera said...

dayah nak tau..ayu pon penah tesalah nek tren kalo kat masjid jamek tu...sebab die ade due kan.ayu selalu konpius, yang mane satu putra, ne satu lrt ke ampang...kalo nak g mesti dengan kawan, kalo tak macam case dayah ni la...jadi takot2....pastu atlast, soh abah amik kat mane2...hhee..bahaye kan skg ni...kl ni dah tak aman..ragut la, asid la..rogol la...isk isk...mmg takot..

ayulunera said...

dayah nak tau..ayu pon penah tesalah nek tren kalo kat masjid jamek tu...sebab die ade due kan.ayu selalu konpius, yang mane satu putra, ne satu lrt ke ampang...kalo nak g mesti dengan kawan, kalo tak macam case dayah ni la...jadi takot2....pastu atlast, soh abah amik kat mane2...hhee..bahaye kan skg ni...kl ni dah tak aman..ragut la, asid la..rogol la...isk isk...mmg takot..

hidayahjamal said...

hans- haha, betulla kot, banyak makan durian la tu

Aisumi Chan Kawa'i- saya memang risau jugak, tapi baca doa untuk elakkan perkara xdiingini kan

hana-tq hana. memang dah nasib kot, sebab penat tanya jugak. tanya pak guard situ semacam je, tapi sume okay just frustrated la layanan xlayan

ayu- dayah balik sendiri ngan tren :) takpe..berani kan diri berbekal doa sahja

Pages