Monday, June 13, 2011

saya suka tengok pengacara tv

hobi saya sebenarnya tengok pengacara berita,
nak kongsi berita bahagia. aku sebagai peminat Ahmad Fedtri Yahya, mengumumkan beliau sudah berkahwin. Pengacara kegemaran saya dah kahwin, suka tengok pengacara ni.
Tahniah pada pengacara Ahmad Fedtri yahya, beliau sudah berkahwin pada 29 mei, 2011.
pastu bersanding baru baru ni 11 jun, 2011 kat kelantan.

sudah la sama date masa sepupu-sepupu aku kahwin, time tu aku kat pontian, tolong masak. potong sengkuang, potong gula, masak-masak, jalan-jalan.
semoga sepupu saya berbahgia sebab sudah berumah tangga juga.

antara sebab saya suka tengok sume pengacara tv:
-
bijak dan dorang berani bercakap
- berkeyakinan tinggi dan hebat belaka.

saya suka cara pengacara kegemaran saya yang bercakap sopan, bijak akalnya, dan beriman :)
tahniah Encik Fedtri ahmad yahya, semoga berbahgia selalu, dan dikurniakan anak yang soleh dan solehah. kepada isteri beliau, Nurul Anati ismail umur 26 seorang guru fizik, kuat ilmu agama orang tahfiz, yang aku ada terbaca info kat sumber google, dorang bercinta daripada Facebook tapi sebelum tu dorang berkenalan lepas fedtri yahya jadi pengacara masjid ke masjid. Jodoh orang..

Fedtri yahya kata :D
“Saya mengenali dia di Masjid Taman Tun Dr Ismail ketika penggambaran program Dari Masjid ke Masjid. Dia antara peserta yang menyertai program yang kami anjurkan di masjid tersebut,” katanya.


Tambah Fedtri, perjalanan proses perkahwinannya berjalan dengan lancar dan dipermudahkan Allah.









so sweeeet. gambar sume dari sumber google. thanks.

Ps- nak jadi pengacara dengan bercakap lancar dan baik dengan bakatnya begitu bukannya senang, aku salute mereka yang bercakap guna akal dan pemikiran :)

7 comments:

ishiko said...

haa.... sweetnya.. fedtri mmg best^^

aishah said...

suka fedtri ye...?dia mmg best, cara penyampaian dia sungguh puitis..:)

Hans said...

nanti aku jadi pengacara tv ko suka lah tgok aku dalam tv?
hahaha

Review Filem Green Lantern

hidayahjamal said...

ishiko- suka bahasa dia sopan

aishah- betul2 :)wish nak jumpa fedtri

hans- ahaha, tengok dlu..smg berjaya capai hajat hans k ;)

Hans said...

hahaha
hajat aku bukan jadi pengacara la
kekekeke

Maharaja Lawak Minggu 12

hanaahmad said...

suka tengok fedtri. nak suami mcm dia. tapi, mcm tak layak.

hidayahjamal said...

hana- sapa kata xlayak, cuba dlu, tapi tula jodoh dia, jgn hana try jadi bini num2 fedtri plak...keh3, ak gurau

Pages