Wednesday, June 8, 2011

Makanan arab



kedai yang kami pegi ni namanya Al rawsha restaurant Malaysia, kg pandan, kl.
asal pemilik kedai daripada Lebanon, beirut Arab. dekat sini info klik SINI
makanan Arab memang mahal lah, tapi sekali sekala nak makan pe salah nya kan,
kedai ni bukak 24 hours, siap ada delivery lagi, try la

aku sebenarnya dah lama nak post entry ni bab makan-makan, tapi macam xde mode je cite makan punya makan.
berat aku sendiri sudah bertambah hampir 3 kilo dari berat asal. xmahu lah letak berat sebenar, malu.
ayoyoyo, di sbbkan makan banyak punya pasal, cuti makan di tambahla lagi tidur, study kurang.. assignment dalam porcess al maklum lah cuti sangat', macam mana la nak produktif ni ye -_-

oke kali ini aku nak tunjukkan makanan arab first time yang aku jejak pastu makan,
arab serve, kena pulak cakap bahasa arab, bapak aku la aa yang order,
cakap bapak aku pon macam dah betul-betul bahasa arab, sampaikan aku tak faham.
ok surrender nampak makanan sedap, makan aja,
order


lamb mandy- rm 25
chicken mandy- rm 20

makanan arab ni kering, aku ingatkan ada la kuah sup, tapi dorang makan camtu je.
makan kering-kering.
kalau nak pegi restoran ada kat sini, klik SINI

sedap, sujud syukur terima kasih Allah kerana memberikan aku peluang utk merasa sume nikmat, alhamdulillah

pastu makan lagi next time aku cite la . .

Ps- happy wedding to sepupu sepupu ku, semoga dapat anak soleh solehah.. aku dok sibuk tgk orang kawen, mana nak carik calon ni


6 comments:

Izatie said...

I suka nasi arab . Sedapppp :)

12345:) said...

HIDAYAH! serius intan pun bru nak try try usha restoran arab. tk pernh rasa lagi. kenapa tk post pic food yg tempting :(

@intan.nur.hadilah

Aisumi Chan Kawa'i said...

kat cyberjaya pun ade satu kedai nasi arab yang pemes.. harga lebih kurang camtu jugak laa..

penyisir rambut said...

tak penah pon mkn kat kedai arab...
sedap tak??

hidayahjamal said...

Izatie - cuba try kat situ k

intan - ini la entry makanan tu, hihi, makan banyak berat bertambah manyak.. try tau makan kat situ

Aisumi - nama kan kedai arab kat cyberjaya tu

penyisir rambut - sedap

shaker said...

alhamdulillah.. kami kat sini pon selalu makan nasi mandi ni.. harga pon sama la mcm mesia.. tapi kat sini yg xbestnya xdpt sos cili la..

Sup apatah lagi.. memang xnmpk la.. kena la bubuh air masak.. hehe.. tapi dah lama-lama baru ok..

lidah pon dah jadi arab la.. xleh makan pedas2.. kadang2 je la :)

Pages