Wednesday, November 16, 2011

secret admire sangat..

Tipula kalau kau tak penah ada secret admire..aku pernah takut kot. tapi kalau aku sendiri yang jadi peminat rahsia takpela. Secret admire tu maksud nya macam orang yang senyap-senyap sukakan kau. Aku bukan nak kata bagus sangat jadi secret admire, tapi sakit hati adala. Haha. Firstly aku rasa orang yang jadi secret admire tu hebat jugakla. and mungkin orang ni pelik, gila, last opocot ekau terkejut la orang yang kau minat tu betul ke minat kat kau balik. Aku pernah jugakla alami benda cani orang. Time tu aku budak sekolah. Budak sekolah form 4, muka aku selekeh gile, pakai braces, pastu pemalu gile. Aku syak orang gila je kot suka la kat aku kalau aku time sekolah. Sebab aku skema jugak dulu..haha.

Kalau dekat dalam tv aku suka tengok cerita MTV Plain Jane. Dia ada crush tapi dia malu nak bagitahu lelaki tu. so cerita tu membantu diri dia sendiri untuk berani meluahkan perasaan oleh si perempuan dekat si lelaki. Kalau ikutkan pendapat aku sendiri..tak kisah la siapa yang start dulu nak bagitau isi hati, jujur tu la penting dan aku sendiri tabik spring potato hormat orang yang berjaya jadi secret admire. Bukan senang nak buat benda camni. Mungkin la kot aku yang akan ikut benda ni, apa salahnya kot. so, aku ada baca aritu kat magazine..apa yang aku ingat nak share la kalau nak jadi secret admire:

First, siasat dulu. Tengokla dulu sama ada orang tu single sebab kalau tersilap langkah malu jugak. karang kacau tunang orang. terukla.. Ok relax, selamat berjaya.

Jangan ghairah sangat. Kalau pertama kali kita ada secret admire kita kena act cool, kalau ada adala kalau takde rezki apa nak buat. Haaa kuasa Allah..yang tentukan takdir. Kawal dulu perasaan.. kalau ada num handphone dia jangan la tergedik sangat tanya benda pelik-pelik..rindu sangat, pakai baju pe..semua nak tanya. rimas la weh. kan?

Bagi semangat. Mungkin untuk permulaan, message hi pastu bye, kot. haha, aku pon tak reti..nak citer. Bagila message selamat. Buat apa, semoga hari ini dipermudahkan segala urusan. Sebab takut berlebih pulak karang dia xsuka. kalau kita yang jadi peminat misteri ni kena slow and safe ada strategy konon macam business strategy ek eh bukan love strategy. Contoh plan la diri sendiri dulu, perbaiki kelemahan kita sendiri bercakap janganla gagap..pemakaian tu biarla kemas sedap memandang, sebab kan kalau terus direct kata i love you, mungkin di sini sahjala perkenalan kita okbai.

Ikutkan pengalaman aku, aku play safe. Kalau orang tu suka..aku tak la layan sangat sebab biasa-biasa je kawan sudahla, kalau dia kata suka nak kawin, datang rumah la jumpa mak aku dulu. wawah..demand pulak tapi tu lagi sesuai kan. Aku tawakal je la bab cari jodoh ni.

Kalau susah nak cari jodoh yang sesuai dengan keinginan kita, ustazah ari tu kat tv9 semanis kurma ada kata baca ayat 130-132, surah To ha, kalau nak doa cepatkan jodoh baca surah yusuf ayat 4

Ps- aku tengah carik kerja..tolong bagi semangat :)

Pss- Hati-hati kalau tengah bercinta

36 comments:

Ain SSB said...

Secret admire eh? hmmmm. hehe. Kalau ada jodoh tu, ada je kan? :)

dayah said...

ain- betul. niat ikhlas usaha dan jujur ok :)

hanaahmad said...

aku pernah secret admire kat sorang mamat ni. now dia dah nak kawen dah. frust jugaklah aku. hue hue. dayah, gudluck. semoaga dapat kerja dan jaga diri. :)

dayah said...

thank you hana yang manis..carikla secret admire baru wey, yg lepas tu past :)

hanaahmad said...

susah nak cari. aku tak hot macam Yuna. hue hue hue. laki zaman sekarang memilih sangat. aku ni siapalah yang nak. kui3

dayah said...

hana- cuba..lg mencari, usaha doa ;) jgn nk rendah diri sgt ok..hehe

アヌムちゃん said...

dlu2 zaman muda penah gk la da secret admire.heheeee

dayah said...

haha best ke takut..

Pondok Usang said...

yg mana satu anda pilih secret admire atau secret recipe..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

haha, betul2, secret recipe lagi best! secret admire? ehehhhh, zaman skola dlu la kot-,-

Hans said...

secret admire
bila ada tu best tapi kalau tak berbalas tu yg sedih tu
hahaha

محمد رازيق said...

pilih secret recipe.. sbb kenyang.. hehe.. nice entry .. salam kenal

dayah said...

pondok usang- takpela..awk ada masa lg pilih la yg sesuai. haha

fifiey- eceh..yg popular je bnyk secret admire time skola kan

hans- lumrah hidup..jgn la kecewa hans..hehe

raz- salam too :)

Juliet_iRa~" said...

ehee..best kan kalo kira suka dia, dia pon suka kita..tp scr secret admire je..;p

gud luckkk! cari kerja baik2..;)

Solihin Zubir said...

seronok sbnrnya ada scret admire ni.. rasa hensem.. haha.. ;-p

ok.. meh nk bg smngt.. chaiyok2..

Suraya Aris said...

secret admirer? wah menarik. kita pon pernah alami situasi ni jugak. rasa excited je. hehe

man yusoef said...

bila ada secret admire ni rasa mcm diri popular..kahkahkah...

ko dah habis bljr ke??

dayah said...
This comment has been removed by the author.
dayah said...

juliet- sronokla camtu tp sape nk luahkan isi hati ni..haha.tq dear :)

sz- untungla awak..thx ;)

suraya- sy rasa mcm nk kata napa nk jd secret admire sy..sy xsuka awk sebenarnya :P terus masuk longkang..
sedey dia

seman- tp tak sume orang rasa camtu..dah abis study tggu result pastu nk kawan ngan kau seman...okx.huhu

lynnaiza said...

secret admire.best what.hahaha.kita sorg je tau perasaan sendiri.kalau org yg di-admire tu suka balik,yaa its a bonus! ;p

Hans said...

sob sob sob
aku kechiwa
hahaha

[z@ck] said...

tak pernah ada secret admire.tapi aku yang jadi secret admire org ada la.HAHAHA.

Republic said...

sukar sekali untuk berhati2 bila dihantui cinta...

AinnnShaharuddin♥ said...

haha secret admire. memang best tp kadang2 tak suka jugak bila kita tahu ade org yg tau semuanya pasal kita tp kita taktau ape2 pasal die. tak selesa, haha , ain pernah ade pengalaman tu. seram lah,

J.Syazwana said...

dulu suka syok2 dekat senior. haha. kelakar bila ingat2 balik :)

~eZmALiZa~ said...

woww!! secret admire tuuu ;)

btw, mmg betul..surah toha tu dapat lembutkan hati org yang tgh marah jugak ;)

~eZmALiZa~ said...
This comment has been removed by the author.
jameela armann said...

dah lama tak update ni mesti dah dapat kerja kan? ape22 pun gudluck..

dear, saya tag awak dalam post ni tau...

http://namanyajaja.blogspot.com/2011/12/7-eleven-things-bout-me.html

Daddylicious said...

kadang best kadang tak...:)

fiezah91 said...

susah wooo ada secret admire, semua pasal kita dia tau.kita lak tak tau apa pasal dia. rasa macam seram.haha

dayah said...

lyn-haha..bonus tu yg best kalau xredha je takpe :)

hans- try lain..patah tumbuh ganti yg lain..hehe

zack- tp awk dah ada bf kan :D

republic- tadek benda yang senang dalam dunia ni :)

ain- samala.. sikit seram...tp kite cool la...buat biasa ja

wana- berani la kalau ckp terus terang :)

eza- yep.. smg semua org berjaya dapat jodoh org beriman/berguna

jameela- alhamdulillah ada rezki..thx awak

daddy- so ada berani?

fiezah- kan..hehe. xcuba xtau..so nk kena admire ke nak jadi peng-admire :P

Afiqah Azmee said...

masa sekolah menengah selalu ada secret admirer haha dah besar ni dah malas pulak :p

Pondok Usang said...

lamo tak update?

Pondok Usang said...

update,update.. selamat tahun baru..

A.I.Z.A.T said...

napa lama tak update ni dayah? busy ke?? btw - selamat tahun baru 2012, moga tercapai cita-cita dan cepat bertemu jodoh..insya Allah..take care.. salam

dayah said...

PU- mencari ilham sampai ke gunung himalaya :Phappy 2012

afiqah-xyah nk mencari sgt..kalau ada jodoh xkemana....hiks

aizat- insyaAllah akan cuba apdet..bila mode ok..skang kejee terumbang ambing dilanda ombak mcm ngek je dayah ni~

Pages