Saturday, February 4, 2012

Perkara yang macam mmmmm entah

Assalamualaikum, rasanya aku dah biarkan blog ni terbiar sejak bebrapa bulan lalu. Ada mood je taip ler. leh kan? Aku biasa-biasa je, masih mencari kad touch and go mana tah nya letak…eh #laritajuk. .tengah mencari kebolehan dan kemampuan diri sendiri. Memangla payah kalau kita nak carik kerja satu persatu ikut kehendak yang kita nakkan tpi kalau kita tak cuba tak tau dulu. Lecturer aku sendiri kata dah ada keje tu amik je dulu. Kalau kena maki ke apa bila keje buat donno je, buat tatahu tu maksudnya kita fikirla balik apa silapnya..dia nak marah kita, kalau kita tak tahu buat sebab dia sayang kot. pulak ke situ..

Tahun lepas selesai sudah bergelar pelajar buat aku, harapnya tahun 2012 ramai (peminat) #takbolehbelah hihi. Alhamdulillah..buat masa sekarang, aku boleh katakan hidup (single lagi..hiks) independent, saya cuba mengumpul kekuatan diri untuk berusaha mencari sesuap nasi. Eceh. Aku kerja, ikutla mode..kalau keje tak siap stay la sampai nak maghrib. .aku tengah bertahan kerja carik pengalaman. Lagipun kite ni dalam learning proses..nak menyerap ilmu dunia pekerjaan, dah tau kerja cani nanti leh try keje lain..agaknya kan? Aku keje contract. keje dunia bank, bila keje je macam-macam jenis orang kita leh tengok. Korang jangan nak pandai-pandai berlagak la kalau dah jadi orang baru. jangan nak cari musuh tapi banyakkan bersabar. Aku memang tengah sabar,

image Ada satu benda..apa barang nak cite..tapi aku rasa macam ade je tak kena:

1. Orang tu tengah borak benda lain tapi kita angguk je ler..padahal tak faham sepatah pon dia kata. Macam nak cuba memahami kononnya tapi takut nak cakap balik..so aku senyap la

2. Orang tu cakap kat kawan kite pastu kite terbagi gesture body yang macam alahai kenapa buat muka macam nak terberak..ishk malu gak..so aku senyap gak

3. Kita nak tegur dia tapi dia buat tatahu..aku tak senyap…just senyum kambing la lain kali

4. Kita nak carik penyelesaian masalah tapi masalah lagi yang datang

5. Nak cakap salah..tanak cakap lagi terukkan

Ok..sume point yang aku bagi tu terjadi sendiri kat kepala muka aku. So, janganla berjaga sangat. Nak buat..buatla dah lepas..nak jadi jadila…pastu kau yang tanggung, fikir-fikirla. Nanti taula. Yang aku perasan aku ada masalah nak memulakan conversation and friendly speaking to seniors. SORRY3..SUPER JUNIOR la cani. HAHA..takpe pelan2 kita kayuh. ayuh..bye

Ps- wedding member ada kat Putrajaya ari sabtu tapi aku ada half day keje..aku rasa nak pegi tapi tak tahu la cane

Pss- pendek cite okla tu..ok baru nak wish salam 2012 kat blog ni

9 comments:

syahirooAhmad said...

:D bersabar itu indah.. :)

dayah said...

syahiroo- sabar lalama meletupos hoho..just kidding

Pondok Usang said...

biar tidak semestinya selamanya.. Salam Maulidur Rasul.. =)

ukhtiey half ravie is geek said...

salam maulidurrasul sish!!!!1

datang follow sinie

Hans said...

okay la tu dah kerja
doakan aku dapat kerja cepat yer
amin :-)

Anak Munsyi said...

sabar lah ye. salam maulidur rasul :)

Incik AlSafrin said...

Cuba Dayah try buat joke sikit...maybe its helping to communicate with others...anyway, buat aje ape dayah rasa betul..jgn takut.

laraz-style said...

its ok.. jadi diri sendiri and cube adapt dgn keadaan sekeliling. mst bole..

visit
http://www.larazstyle.blogspot.com/

dayah said...

PU- biar apa tu..huhu

ukhtiey half ravie is geek- thx :)

hans- berusaha ye

anak munsyi- thx..masih mencuba :)

apin- sy tau sy baik..ahak3...cane nak joke ngn dorang, mulut pon mcm xbiasa brcakap ngn org senior..insyaallah sy cuba :)

laraz-style- yep..trying to be there..

Pages