Tuesday, March 22, 2011

Kawan sekolah dah kawen tapi baru tahu. huhu


Hi.

ye aku tak rajin nak tanya kabar setiap sorang kawan sekolah dulu.

ye aku baru sedar kawan aku bernama safawati safwan dah berkawen.
Tahniah ! kawen la married.


aku tutup facebook dlm 3bln daa pastu dah bukak balik lps birthday aku aritu. aku keluar je dgn nad, nad kata safa dah kawen. memula macam tak pecaya, pastu aku pikir balik, takkan la dia nak tetipu plak, seyes aku tak tahu berita ni, it's ok dayah naaa tadek rezeki la kan,

dear safa, may happiness in your marriage and mg bahagia hingga akhir hayat.
aku ini outdated bab kawan dah kawen pon baru tahu , takpea.. aku rasa aku org yg terlambat dan baru nak merasa berita sweet happiness mcmni. oleh itu, next time sekodengje fb ini la sebanyak mana kalo laratla tgk kawan-kawan buat pe. agaga (nmpk mcm xde keje je , aku ada fyp la nak siap)

hari tu aku berazam bln1 nak tutup fb yg lagho' ni sampai hujung thn, tapi takkkk jadi sbbnya mcm tak tahu isu semasa yg ceria berwarna-warni mcm facebookla. eh ye ke, yela tu, so fb open balikkk der.


18hari bln mac 2011 aku keluar rumah nk bresiar-siar dan dijemput nad ngan safa
yang cool dan kita beronda area UIA,
here pics are


rupanya kawan sekolah aku dah kawen tapi aku tak tahu sebab aku dah deactivate facebook. dia invite through fb, kalo aku tahu aku pegi wuu, mulanya sedih pastu kejam tak aku ni, baru tahu sebb nya tak tahu. buruknya alasan. outdated punya dayahhhh, minta maaf, baru tahu safa dah kawen.
takpela tak de rezeki nk tgk dia kawen, cpt nya masa berjln, smg berbahgia dpt anak soleh dn solehah :')


Seronok bila jumpa kawan lama balik,
Seronok bila makan-minum bersama, berborak macam-macam. ohhoy safa letak link list nama aku tak berapa senyapppp, yela yea aku ni pemalu sebenanya. aku suka dengar tp ckpnya kurang. xkisahla, kwn tetap kwn, Semoga persahabatan kita kekal berpanjangan.



ini masa kat area hostel UIA

Lps pegi amik safa kat UIA, kami pegi makan minum, pastu berjoli men boling kejap. oke mmg aku tak terer main boling, so aku dikalahkan safa, nad tak nak main boling time tu. kami berdua beregu boling la sekjap kat Wangsa walk.

Lps ronda sana-situ, dorang plan nk jumpa tasha kat rumah. aku mmg dah lama tak jumpa tasha sejak Spm. boleh kirala brapa thn xjumpa dkt 4thn tak jjumpa mcm jejak kasih ke, er tak la. tasha nampak rupanya sama, tapi perubahan manis dari segi penampilan dia dah berubah dgn bertudung kat luar. gambar tasha tak sempat ngambil tapi gamba adik tasha dia adalaa happening ngan mini mouse tu, so aku pon join pakai cekak mini mouse je


tasempat ngan tasha, bergambar ngan adik tasha, ini amanda pastu balik dpt hadiah dari safa, thanks safa, kalo ada baby jgn lupa ajak tgk ok :)

Ukhuwwah fillah kekal abadi.
Ukhuwwah seperti juga ucapan salam (assalamu'alaykum) adalah suatu yang khusus dari langit. Ukhuwwah ialah ikatan antara muslim tanpa memilih darah atau warna kulit. dengan kata lain jika ucapan salam ialah greeting khas antara muslims, ukhuwwah ialah ikatan khusus antara muslims.


gambar ss'- syiok sendri huhu, nk letak fb profile gambani tapi malu, so letak sini je, sweetkan :')


Bye :)


Ps- Buku safa aku pinjam ari tu dah habis baca, tajuk buku Cinta IPT, dgn harapan dan berazam ingin mencari calon suami yang beriman dan soleh, amin

8 comments:

pitthree said...

nt ko kawen,jgn lupe jmput aku lak k!

sukapisang said...

haha..thanks beb.. have a bless life! :')

nadia said...

hehehehe hihihiihihi ;D

nadia said...

hehehehe hihihiihihi ;D

syuwai said...

kiut pencekak rambut tu..hehe i like!

nub said...

nak kawen gak ah. hahaha

hanaahmad said...

ha..off lg fb pasni aku kawen pon dayah tak tau. hehe..comel je pic ss tuh. ikhlas ni. :)

/Dayah/nurul/dayak said...

hana- takpela off skali skala, nmpak jgk keikhlasan sorg sahabat tu cane

Pages