Friday, February 11, 2011

Si putih

Salam,


saya rasa nak show off bberapa gambar hari ni kat entry.ni lempang lahju-laju kat diri sendri sambil taip entry balik. oke, camni abg along aku bawak balik sekor anak kucing warna putih. kami dapat tahu along nak bawak balik anak kucing dari ofis dia kat tmn melawati sampai rumah ampang. masa tu along cite dgn kasihan tapi tnya mama dlu, nk bawak balik si putih kat ofis ni ke kat rumah bole ke. kami baru balik kelas ngaji. nasib baik sekor dan boleh dijaga ye diterima.

dengar kabar, mak anak kucing ni dah makan anak-anak kucing yang dia beranak. sedih la kan dgr cerita camni. mak makan anaknya. tapi hakikatnya, haiwan tak boleh nak fikir baik atau pon buruk tapi mereka ada perasaan. mungkin ada sesetengah kucing yang tak waras mcm kes Along bwk kucing ni kn dia makan anaknya dgn kejammm :(


Last2 si putih ada kat rumah sampai skang kami bela. thanks to Along sbb tolong si putih. Di kirany menjadi harapan haiwan yang teraniaya, dialah saviour heh. good. kecik lagi si putih ni, tapi aku panggil dia patih, dan nasib baiklah kedatangan patih kat rumah kami di terima. hoyeah. sudah 10hari patih ada kat rumah!

along. bapak patih. gambar di ambil masa dia konvo kat pwtc


tetiba teringat iklan baju guna sabun putih. skang kami ada si putih :) saya slalu cuba manja kan ngan patih. patih yg kecik ngan kuat gigit takde mak takpe. kami kan ada, sebb masih kecik, aku buatkn air susu tepung kucing dan bagi mknn utk patih. semg cepat membesarrrr dgn sihat berbulu cantik dan gemok ;) LOL

PElayan kucing separuh masa kerja ku

dulu aku bela 2 ekor ikan laga kat rumah, tapi sekor dah mati. terkejut dan pelik akan kematiannya. tinggal 1 ikan laga sendiri kat atas meja diberi nama beep. ikan laga ni sweet kat aku bila dia lapar, sbb tu aku panggil beep, heh. meja yg bersepahh skit ngn makanan ikan, tepi tu al quran

Bye ouh lupa nak ce cite, citenya ya hari ni dah sold satu kereta kepunyaan abah. duit jual kereta akan di gunakn utk bayar renovate atap bumbung rumah bocor.
bye-bye kereta bak, insyaAllah ada rezki beli kereta lain heh
dlm kenangan penah guna kereta ni dlm3thn . bnyak problem. bye bmw, saya teringin nk mkn a&w plak

PS- banyak cite psl lain nmpknya mmg lari tajuk entry rupanya. haha :P

3 comments:

Arisa Mihashi said...

aku pon ade kucing putih gak dayah.nanti leh la kite kawenkan dorang.kite jadi besan ye.

/Dayah/nurul/dayak said...

Arisa Mihashi- menarik gak, si putih ni jantan. haha

mamawana said...

Cute ler si putih tu...

Pages