Monday, February 7, 2011

I believe I can be a super-girl bukannya senyap

Salam.

cepatnya cuti dah basi. cepatnya cuti dah habis, rasa macam nak bercuti lagi pjg2.....oke. janganlah malas, tapi tu lah cuti inilah buat saya sendiri leka. saya ada homework tapi tak tahu mana nak mulakan tapi saya percaya saya mampu lakukannya sebab saya super-girl heh ye lah.

aku datang kelas kat kolej awal sejam dari yang sepatutnya. fuh semangat rupanya datang kelas padahal tgk jadual rupanya sudala awal sejam sudah bertenggek di dalam kolej. takpe, itulah sebahgian daripada ciri-ciri a super girl yang cemerlang dan gemilang macam saya. insyaAllah.

Pagi tu dahla tadek transport nak pegi kolej, aku cepat-cepat mintak bantuan mama tolonglah hantarkan saya lah super-girl pegi dpan train ni. jarak rumah aku sendiri ngan tempat kemudahan awam seperti bas, train dan sebagainya memang jauh dan aku sendiri tak mahu berjalan kaki sebab ianya akan mengakibatkan badan aku sendiri berbau peluh dan tak cool kalo pakai baju kurung dan kdg2 make up nicely sopan tetiba sudah busuk cair celak basah sana sini kan tak cantik.
semestinya a super-girl macam aku diwajibkan utk pergi kolej dihantar kereta mama sampai kat dpn train kan. heh, mama hantarkan aku separuh jln je dpn sekolah, pastu aku kena jalan kaki jugak dkt ngan train. dah nasib aku ntuk menerima seadanya ye ;)

biasanya aku amik sendiri bawak moto pegi dpn kolej tapi bapak aku suda pinjam moto plak. bapak aku dah balik Mesia hari jumaat mlm khamis tu. kami jugak sempat bercuti bersama dan balik kg melaka sahja serta makan ikan bakar hari tu.

Masa aku pergi kolej hari ni, aku dah agak pon datang awal pon takpea, rupanya datang sejam awal pon dah dikira ada hikmah sebaliknya. saya makan dadih kelapa ngan kuih muih sebelum masuk kelas. a super-girl macam aku jugak memerlukan makanan yang berkhasiat tinggi kan. erk. padahal aku mmg suka makan benda manis-manis macam cokelat, sweets, dan aku bungkus makan kuih ketayap hijau satu sahja ye dan ditemani sorang kawan sekelas disitu.

Aku slow-talk ngan kawan ingat nak tanya pasal kenapa plan tengok khurafat tak jadi, tapi dia yang menceritakan semuanya. i believe a super-girl like me let someone to talk first for what they want to said and i am eating when she speak. heh.

I believe i am a super-girl can do everything ai can but that's impossible and you cannot make everything in your own way. apesal aaa aku sendiri di cap seorang kawan yang katanya aku ini senyap sahja kat kelas. i don't know why does this should happe. nampak tak ayat happe sepatutnya happen~

kalao aku nak berlagak talkative kat kelas itu bukan attitude aku lah.
Pengajarannya, bukannya aku senyap tapi cakap bila perlu lah kan biasa-biasa je. kawan aku kata aku sorang kat kelas senyap itu sangatlah tak adil menipu. takde patutla a super-girl like me dicop senyap tetiba, sabar sajalah..tadi kena tegur a friend of me,tapi just be your ownself. less is more i guess. tak yah cakap bbanyak dan aku ini bukan nya meminta perhatian orang ramai. aku cuma insan biasa dan bukannya super-girl yang menghrapkan menjadi pujaan orang ramai. heh. suka2 je guna ayat super-girl.


gambar ini hiasan,tapi aku suka super-girl bukan shuperwoman.
aku ini peminat cerita smallville sebenanya tapi tu jea nak cite. hoho. jumpa lagi super-girl

Mungkin bertrabur entry ini berbahsa super-girl yang dimaksudkan tu aku sendiri la yang sengaja mereka-reka ayat sedap sendiri sini jap.

Ps- saya nak beli gitar and it would be fun to learn new things kannn, hopefully la.

Ps2- hope your wishes will be granted

Ps3- mungkin kena berubah perkataan senyap tu agknya kpd pemalu sebb aku ini mmg pemalu. heh ;)


Bye

10 comments:

Aduka said...

aik? super-girl plak?
adik yuna ni dh dpt supa-pawa ka?
hehehehehe..
=P

hanaahmad said...

yeah!! jom belajar main gitar sama2!

man yusoef said...

owh saya pon pemalu gak..hehe..wah nak main gitar..jgn lupe upload kat utube nnti..hehe

~ PIJA ~ said...

akak pun pemalu gak...hihi

/Dayah/nurul/dayak said...

aduka- adala skit2 nt sy tolong awk eh ;)

hanaahmad- insyaAllah

man yusoef- xcukup ilmu lagi nt2 ;)

PIJA- jgnla camti ;)

hans said...

hohooho
macam2 hal dayah
nak beli gitar?
nak ganti Yuna ke nih?
hehehehe

Jom Join Contest Situasi Hans : Gunakan Imaginasi Anda

/Dayah/nurul/dayak said...

hans- mna bole nk ganti yuna. nk jadi adik yuna pon taboleh, nk cari minat baru ;)

applemintlady said...

hahahah..
so cute..

hans said...

hahahaha
kenapa xleh jadi adik si yuna plak?

Update Terbaru Senarai Penaja Untuk 'Contest Situasi Hans : Gunakan Imaginasi Anda'

/Dayah/nurul/dayak said...

hans- ramai sgt yg nak dkt ngan yuna, adik yuna nnt kena marah plak. huhu

applemintlady- ouh ye ke :)

Pages