Saturday, March 17, 2012

Kenapa saya layan jugak cerita korea..

Liat jugak nak mula menaips sekarang. Mood macam off je kot, dan hormon memang tak stabil agaknya. Seriusly aku dah mula menyampah dengan tempat kerja aku. Tapi aku tengah bersabar seberapa habis mungkin. Sabar itu separuh daripada iman kan? Kalau aku nak resign pon aku mesti dapatkan kerja baru dulu baru leh berenti dengan aman. btw num handphone lama aku dah TAK pakai, kena curik kat ofis. Itu ONE of the big reason jugak aku tak suka tempat kerja aku tu. aku dahla hilang num contact kawan lama..IF ADA yang nak mintak num hp baru saya, sila pm kat FACEBOOK saya ye dan make sure saya balas, kalau ada xbalas tu mintak ampun maaf.

Eh perenggan pertama panjang bebeno intro..terpesong daripada tajuk pulak…..Ah takpela. Aku suka tengok cerita korea sebenarnya. Mehla kita list sikit sebab apa aku rasa aku tengok je orang korea berlakon ni, sebb nama pelakon xtau, tapi bila tengok cite korea ni rasa macam indah2 belaka je..ke aku je yang syok camtu

image

1) Jalan cerita romantik gak kan

Cerita korea kadang-kadang buat aku fikir macam so sweet kot cite tu la..padahal..aku tak penah pon bercinta..haha. so what. Sebab mungkin dia banyak share satu experience yang kite tak tau tapi tetiba tau. hoho bole terpengaruh gak kan. kita nampak la happy, sedih, frust, segala emosi kononnya la, bukannya aku tengok adegan xpatut tapi suka tengok benda yang manis je bila ada orang sayang kan kite. Contohla aku ingat ngan tengok kat cite tu..bila orang tu dah bangun pagi dia kejut pastu ada orang siapkan makanan sume terhidang pastu dia corakkan bentuk makanan kat atas pinggan tu lagi comel. Biarkan someone tu happy pastu dia appreciate benda tu

2) Pelakon hero-heroin

Pelakon korea sume cantik2, tengok kulit pon dah putih, pandai bergaya bila dorang dressing, memang lawa kot. pastu bila dorang cakap pon tak dea kasar sangat. sumenya macam bersederhana. tapi kalau bab pemakaian klau yang penyanyi tu aku tak taula nak kata. sebab apa yang aku minat di berdasarkan daripada pemerhatian. orang kata tak tahu tu xtahu la..haha. Sebab apa yang aku nak cite ni pasal cerita korea bukannya fokus kat nyanyian. bole terpesong gak kan entry aku..sume nak tambah

3) Pengaruh rakan sebaya

Kadang-kadang aku boleh layan jugak segala cerita drama yang berunsurkan komedi, romantik, action kame. haha. Contoh yang terjadi kat aku ni dulu aku ada sorang sedara ajak tengok korea..daripada aku tak tahu cerita boys over flower..sampai abis lak aku nengok. Ada satu cerita yang rain berlakon tu aku lupa lak tajuk drama tu..kalau rajin karang aku tengok balik la youtube. Ok dah ingat..Full house.

image

Nasihat baik daripada saya..layan jela sementara ADA masa OK SINI , agak merbahaya buat sesiapa yang amik exam besar..so pandai-pandai la korang adjust masa kalau nak tengok tu.

 

Ps- Birthday saya hari ni 17 March..dan tahun dirahsiakan sebb saya rasa dah tua.

Pss- terima kasih kat sume wish, terima kasih ya Allah kerana engkau masih memnjangkan usia hambamu yang kecil ini..syukur alhamdulillah

9 comments:

Solihin Zubir said...

satu2nya cita korea yg sy penah layan ialah cita PASTA.. haha.. tertemgok.. mcm best, trus lyn smpai habis..

tp, tetap x suka mamat korea.. ;-p

Ain SSB said...

Cerita Korea mmg buat kita addicted! Pastu pulak tu pelakon hensem2, lawa2, lagi la buat kita nak tengok! huhu.

Ehhh Dayah punya hari jadi masa tokwan Ain dtg! Tak perasan...soriiiii! Happy belated birthday Dayah!! :D

Pondok Usang said...

bukan sbb musim skang ni org suke tengok cite korea eh..

Nads Couture said...

saje blog walking..jumpa pula blog ni..nice blog..

Pondok Usang said...

yuna dan korea kan?

dayah said...

SZ- tatau cite tu..nt kite cekitaut..haha mamat korea la jambu

ain- its oke sayang..thx :)mmg korean feeling la kan bila tgk sampai abis nma pon dah addicted...

PU- pandai :) xde memusim sgt.. mungkin minat masing2

nads- thx :)

kak ina kl said...

akak pun suka layan drama korea kat astrohd...best kan

dah vote blog akak ker belum?

Anonymous said...

dayah, gmbar yg pkai bju biru tu tajuk cte die ape eh?? =)
hee thanks in advance.. ;)

Outbound di malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

Pages