Thursday, November 15, 2012

Sehari trip to USS

Salam Maal Hijrah 1434. Mohon tahun baru ini lebih baik untuk semua umat islam.

Rasanya lama dah tak update entry, tapi okay sekarang baru gatal tangan nak taip entry. Last week saya amik cuti annual leave and pegi USS Singapore, sememangnya seronok pergi ngan kawan. Kawan dua orang tapi kami pergi berempat, sorang kawan ada bawak adik lelaki beliau.

Sebelum nak pergi tu preparation yang perlu ada:

1. Passport kena ada ya, dan saya sudah renew passport tersebut ya kat imigresen wangsamaju

2. Transport pergi balik mesti dah ada, kami pegi bajet dengan komuter coach KTM RM46, balik dengan flight AIR ASIA RM97.50

3. Bekalan stok makanan sendirian bhd, roti, biskut, biskut coklet, bajet sendiri agakla, minuman botol air saya bawak dua sajek

Sampai je kat imigresen Singapore dorang cek passport, pastu anda boleh berangan kejap jadi warganegara Singapore. Pergh, manalah saya tau jadi perantauan kejap kat luar KTM Woodland pastu nak carik jalan kena naik transport public bas. Terkial-kial carik map bas stop betul ke tak gitu. Sebelum naik bas kene make sure ada duit pecah ye, sebab dorang takkan bagi baki walau sebesar macam mana punya change dollar yang kau ada, ada paham. Time tu bajet saya berbekal RM150 dollar. So duit yang nak ada besar bila naik bas, konfem nanti drebar bas bising small change please oh dear, or else kindly you can just give big money to the bus. Amik duit cukup-cukup kalau naik ngan bas,

Naik bas dalam 2dollar yang kod RWS 8 –Resort world sentosa  dari woodland KTM naik dua kali bas, yang lagi satu bas ni kena charge per person 1.10 pastu baru ler naik MRT. Lepas setel bas dah ok nak kene naik MRT tu sebenonye la saya amatlah bersyukur tak sesat ke mana-mana at last sampai jugak ngan member. First2 masa nak naik MRT tanya kaunter terus ala kononnya malas nak pakai machine, tak tahu pon nak guna mesin tu cecuba je la tempat destinasi sebeno. Pakai machine sedut coin kad MRT senang je nak guna. Kad MRT tambang 3.30 dollar pastu boleh refund balik SENDIRI 1 dollar. Daripada nak naik MRT Kranji beli tiket Harbour Front, tukar 2kali train naik Jurong East-Outram pastu sampai la tu USS.

Enjoy your day ye dengan sume sekali games. Orang kata, main la sampai penat…saya rasanya pergi sekali dah cukup dulu kot kat Singapore sebab currency dia tinggi ar. Asyik fikir duit keluar convert sana 1dollar sama dengan RM2.50, banyak betul dah belanja pergi sana. Gambar dah pon enjoy la dapat pengalaman..

SAM_2112

SAM_2043Farah ngan nani kawan sekolah saya sejak form2-3 Tiket Singapore.

Tiket USS dalam ringgit bagi RM168, kalau hari peak days memang lagi mahal pastu dahla ramai orang.

SAM_2054 SAM_2068 SAM_2086 SAM_2098  SAM_2113 SAM_2048 SAM_2084

Time ni dah tak larat naik roller coster duduk rest pastu beli barang souvenier sikit,  yang roller coster paling seram saya tak try mau tak nya nanti keluar jantung teriak, nangis, takut..jatuh ke apa, bye :)

Ps- nak kumpul duit pergi mana-mana percutian kat pulau pulak, tapi nak kumpul duit beli Honda jazz…Nak seribu dalih tanak seribu diam bahasa.

16 comments:

Nadha said...

Hadiah saya manaaaaa???HAHAHA

eZmALiZa said...

waaaahhhhhhhhhhhh.........

dayah pon pegi USS?? besttt kan??

kite pon nak pergi lagi sekali nnt...

nak pegi time weekdays pulak..

hehehe :D

Jannah said...

wahhh~ pegi ngan sape... besstttt yaaauuuww!

Anonymous said...

Will not you think that it will be good to have a warm [URL=http://www.northfacedenalijacket.org/#633]north face denali jacket[/URL] to prevent the chilly climate. Right here are three important details that you simply will take place throughout whenever you browse individuals critiques in shops.So how do you discover North Encounter jackets on discount sales?There are several merchants that offer this specific [URL=http://www.northfacedenalijacket.org/#500]north face jackets on sale[/URL] on line. Lots of these merchants have reductions and lots of of them simple have modest rates.

Anonymous said...

Unbelievably you can hunt down this specific season's [URL=http://www.nfoutletonline.net/#1151]north face outlet store[/URL] for up to Percent off the original price! It's hard to turn down a deal like this, especially when you are [URL=http://www.nfoutletonline.net/#921]north face outlet[/URL] in order to paying full price for them.

Anonymous said...

7hHfw ghd australia
oCpr michael kors handbags
sGjw ghd nz
3xEgk cheap ugg boots
5yOab ghd sale

Hans said...

seronok la ko dayah dah sampai sana

░♥si lampu neon♥░ said...

salam i tak sempat nak baca.. pagi esok nak kena bukak blog u and baca sal USS ni.. i nak pegi on 9 feb nii... huhu.. dah beli tiket ke singapre.. tak tau nak bawa bajet berapa.. nak shopping barang2 ke.. huhu

dayah said...

si lampu neon- beli tiket sy beli online ngan kwn, bajet la wak..yg mampu mana :)

hans- sekali sekala..cam lepas gian cuti

janna- pegi ngan kawan2 sekola men

ezmaliza- best :) banyak kenangan..

nadha- hadiah mu..kena jumpa aku dulu ! :) hehe

Jannah said...

dari cni, nk ke USS tu nek tren je ke?? berapa RM?? terus smpai singapore ke tren tu?

Anonymous said...

vMoa ghd australia
sTyr ugg sale
xZed michael kors outlet
5rFiy GHD
3xCkr burberry handbags
7eOcy ugg pas cher
0cOle ghd nz
7tBfk louis vuitton outlet
6eCcj Michael Kors
6lJoe ghd stockists uk
8jEgd ugg boots sale
2wMok nfl jerseys
7wJwm michael kors sale
5lEqg Lisseur GHD
3tIjz ugg boots

dayah said...

jannah-trus la sampai sana woodland naik ktm dkt rm46 :)

Anonymous said...

[p]He received his education in the nearby city of Danielsonville . viewing Avatar is like becoming over a roller Pandora Charms UK coaster, from your initial [url=http://www.tiffanyuk4sale.co.uk]tiffany sale[/url] body to your inspiring end . Coming over for pendants, Staying blond and look at yellow for a bunch or perhaps an exact concentrate on, similar to displaying all of them . Kowalski mentioned it not just to remind me of Tiffany's enduring image, but to make a point about sustainability . It can be considerably more [url=http://www.tiffanyjewelleryok.co.uk]tiffany jewellery[/url] reasonable on most affiliates on the working category to increase great rings bits recommended to their selection by obtaining replicas associated with Tiffany rings . Tiffany jewelry sale , With sterling silver jewelry you can easily say that you are entertaining and cool whilst then again furthermore, it says sophisticated, [url=http://www.tiffanyoutletinuk.co.uk]cheap tiffany jewellery[/url] sophisticated and decent . Most are generally also tiny youngster should be sole their particular judgment on the bracelets on product sales, provides the joy to be able to use . You can feast astigmatism on exquisite ones.[/p][p]Think about how your readers are probably going to read the final eBook (most print PDF eBooks ?the idea of the paperless world is myth!) . If you do a Google [url=http://www.allkindstiffanysale.co.uk]tiffany store[/url] lookup for Tiffany charms, you will get over 7 million hits . Reduce - choose one [url=http://www.tiffanyuk4sale.co.uk]tiffany earings[/url] real unique item to become the focal point of the outfit . She thinks that nature is beauty . Tiffany隆炉s design emphasis on excellence, it [url=http://www.tiffanyuk4sale.co.uk]tiffany uk[/url] can freely get inspiration from the natural world and left tedious and delicate artificial, just simple and clear, and each masterpiece reflect the people of the United States is born with candor, optimism, and Zhaxian wit . As we all know, tiffany is a well-known jewelry brand [url=http://www.tiffanyoutletinuk.co.uk]tiffany sale uk
[/url] all over the world . I隆炉ve lost count of the number of times I have been infuriated by the number of eBooks [url=http://www.allkindstiffanysale.co.uk]tiffany jewellery sale[/url] that don隆炉t have page numbers . , these captivating items are quite popular additionally they have an important booing advertise among many people.[/p]

Anonymous said...

aev cheap valtrex for sale - order valtrex http://www.valtrexonlinesale.net/#order-valtrex , [url=http://www.valtrexonlinesale.net/#order-valtrex-online-no-prescription ]order valtrex online no prescription [/url]

Anonymous said...

4, [url=http://www.highdesertrc.com/]Nolvadex Price[/url] - Tamoxifen Online - buy nolvadex http://www.highdesertrc.com/ .

Anonymous said...

12, [url=http://mediati.org/]Generic Soma[/url] - Order Carisoprodol - generic soma online http://mediati.org/ .

Pages