Wednesday, June 30, 2010

Mood demam bola

salam 30 Jun 2010 / 18 Rejab 1431.

Japan-Paraguay 10 pm 29jun 2010,
oke match semalam between Japan ngan Paraguay. Sangat sedih ntuk melihat markahnya. Bakal ASIA ntuk mara seterusnya tak berjaya lepas habis game penamatnya penuh tragis. Penalty kik akhirnya penentu keputusan sapa yang mara. maka keputusan jom tengok skit


keputusan telahh mengubah impian jepun terus ke depan :'(
Tolongla sepak betul2 Yuichi Komano , mata bukan kat lutut grr


bola tak nak masuk dalam gol, tragisss sungguh. no luck kat japan
keadaan genting
match between Paraguay versus Japan at Loftus Versfeld Stadium in Pretoria.



reaction selepas dapat tahu keputusan permainan bola yang dah tamat :(
game dorang tak membanggakan :(
Paraguay won in the penalty shootout 5-3,
after the game was tied 0-0 in extra time.
Komano failed to convert his penalty shot.


Results 0 - 0 , penalty kick 5 - 3
Bye Japan. hello Paraguay


230 Spain wersus Portugal.
Heloow spain, byebye Portugal
Kembali match Portugal battel Spain.
Rasanya ramai dah menyangka dan dan dah agak spain mara.
aku pun mahu spain maju.
dan resultsnya jom tengok


hello supporters spain :)


menang spain dengan 1-0
good!


Spain menang, bye Ronaldo. Xavi midfielder spain berucap pada Ronaldo gitu ok ke. kehkehkek.
terpaksa terimah akikat derr
Portugal's striker Cristiano Ronaldo kecewwa after his team lost the 2010 World Cup


Bye Portugal


SPAIN match 1-0
Spain's goalkeeper Iker Casillas berjabat tangan pada Portugal's goalkeeper Eduardo after tamat games kat Green Point stadium in Capetown.
Spain tamatkan games.
Menang.


thank you sebab teruskan game.



Ps/ SEKIAN saja pada laporan saya yang menjalankan tugas, Hidayah di belog sukahatisaya "_"
WAKA WAKA ehh


Oh esaimen, muak mahu sambung esaimen sequence diagram, state diagram.
ada jugak trasa nak nyumpahhh. hishhh

Tuesday, June 29, 2010

aku bosan! jom sokong Brazil

salam.
ini entry biasa. semalam aku tengok match bola Brazil ngan Chile. Menang trus Brazil. suka, tapi match tengok sampai minit ke 83, mata ngantuk yang teramat dan tidur dlm bilik selamat pada jam 4.20 pagi gitu. err tengok jugak netherlands ngan slovakia. cet slovakia kalahkan itali. Padan muka bai2. Results Ned menentang slovekia 2-1. Actually nak tengok tapi tertidur dpn tv :"D

Match tu sepatutnya tengok habis tapi tak tahu kenapa macam mana tak bole tunggu sampai abis. tapi dah agak sapa bole menang PONN.


Brazil go brazil melawan Chile. 3-0 Kena kira baik la tu results. Harap Brazil trough Final bersama Argentina. Ole ole, gila bosan nak ngadap Esaimen. Aku dah padam entry lepas tak tahu nak adjust html, lari sana sini macam di kejar bola. Belog ingat nak cantik-cantik tapi masih godek sana sini melangok. lagipun entry yang ku padam tu tak best lahh dan menakutkan kao kao kalo nak ingat pasal Orang minyak lagi..grgrrrr,abaikan saja.


Match Brazil-Chile berlangsung kat JOHANNESBURG At Ellis Park, June 28 (Reuters) - Brazil 3 Chile 0 - World Cup second round result.

Scorers: Juan 34, Luis Fabiano 38, Robinho 59



Bagus!
Hopefully cempion

i like


:) sweet



Kaka



Robinho gol hoyea



Luis Fabiano hoye



Juan hoye tanduk
Gol terawal pada minit 34 di kerjakan pada Chile


Ps/ Sekian saja dari laporan saya hidayah :)
sambung esaimen la dayah & nampak tak ada header belog ku tepek situ kahkahkah!

Thursday, June 24, 2010

TAG DARIPADA KAKAK DAYAH KECH

naahh nak jawab SEBAB kena tag ngan DAPAT ole-ole dari kakak dayah kechik cumel.


PERKARA TENTANG SAYA?!
fast , simple saja jawab

1berbaik dengan orang yang ikhlas berkawan
"if you're nice to me, i'm nice to you"


2suka cari kutu kucing

3suka picit jerawat

4suka mandi lambat

5gila yuna

6belajar masak ngan mak

7suka duduk depan tV melangok dan tidur dpn tV

8suka makan coklat

9pemalu kadang-kadang tak malu

10suka online

11malas lepat baju

12malas cuci muka

13gosok gigi 3kali sehari

14ngaji lepas maghrib

15tak suka lelaki sombong

16suka lelaki pakai speck

17suka menyapu

18bertimbang rasa

19bertanggungjawab

20suka blogwalking bila free time

HABIS. selamat membaca adios

Tuesday, June 22, 2010

Kes orang minyak

salam. perhatian. Entri ini bukan untuk menakutkan sesiapa atau untuk melawak ataupun rekaan semata-mata kat sesiapa tapi realiti yang berlaku kat kawasan perumahan rumah aku. Sejak kebelakangan ini, kita di kejutkan orang ramai orang judi sebab tikam bola, al maklumlah musim bola World Cup 2010. Hari ini kita dikejutkan kisah berita yang terpampang di berita muka depan Harian metro terkulai seorang budak perempuan mati kat Hotel sebab keguguran.
Tergamak seorang budak lelaki yang belajar di sekolah agama. buat kerja ku tuk sama dengan buak perempuan berumur 17 tahun. Itu berita Metro hari ini,memang banyak perkara tragedi sekarang ni macam pembuangan anak, pembunuhan, meragut, merogol dan sebagainya.


Apa yang berlaku kat kawasan perumahan aku sendri sekarang di kejutkan berita orang minyak dah masuk pecah rumah. Memang tak dinafikan, ini betul ke cerita ke mainan. AKU TAK TIPU. Aku berharap sangat-sangat orang minyak kena tangkap secepat mungkin. Berlaku kisah orang minyak pecah masuk rumah jiran yang satu lorong rumah aku tapi jiran aku sempat menjerit takut. Orang minyak sempat lari seludup pergi lorong rumah yang lain. Memang aku tak suka dengar cerita nih, tapi daripada tak tahu kita tahu. kita tahu maknanya perlu berjaga2. Aku susah tidur semalam pon tengok bola, SPAIN menang dah agak ok. tak mahu lari cerita

Orang minyak yang datang secara tiba-tiba ini memang mengamalkan ilmu yang macam-macam. Dengar kata kalau nak kuat dia buat kerja terkutuk meraba, merogol anak gadis waktu pagi. Aku memang seram sirau, bila terfikir mati-mati, apa nak buat kalau benda tu depan mata aku. ASTAGHFIRULLAH. Lindungilah keluarga aku dan diriku selamat daripada ancaman tidak baik dan dijauhkan perkara2 tak baik. Aku ingatkan abang ada kat rumah boleh la harap. Tapi tak dek, abang merayap malam, dah di kata jangan lambat balik rumah. Tengok sahjala.

Orang minyak punya cerita tak habis lagi. Dengar kata, orang yang nampak rupa orang minyak tu kebarangkalian ia bangla, warga asing. Wallahu a'lam. Aku dengar lagi dia curi duit, passport orang, barang kemas dan meraba tetek bini orang. Perkara ini yang aku tanak dengar sebenarnya, tapi realitinya dah berlaku so perlu berjaga-jaga diingat. Tak mahu tidur malam.
Keluraga mangsa orang minyak dah buat laporan polis, tapi untuk keselamatan semua pastikan tingkap pintu kunci, pasang lampu terang-terang senang nampak.

Lagi-lagi mak bapak aku yang tengah holiday kat Bandung. Aku risau. Memang redha tawakal saja ku pohon

Thanks for the readers
May Allah let everyone live in peaceful
Ps. takde gamba mahu kongsi

FIFA World Cup 2010

Tengok tak every games live memang kaki bola lahh. tapi aku tak slalu tengok live.
Semalam match Portugal - North Korea, kena belasah teruk 7-0 Skor. First team yang berjaya tingkatkan skor permainan World cup 2010.
World cup demam bola dah mula tahun 2010, tuk 4Tahun sekali, apala salah bersengkang mata untukmu bola....hahha. Dengar berita current World Cup berlangsung in South Africa, between 11 June and 11 July 2010, and the 2014 World Cup will be held in Brazil.


Lepas tengok match Portugal terpandang Christiano Ronaldo, sengih2. Hensem ada tahi lalat rupanya mamat bola ini. Respect jugakla skill games dorang mainkan strategy mainan bola sepak mesti ada kerjasama an
apa yang penting, kerjasama
Wonderpets2 hik2



Kaya dan berskandal jugak Christiano ini. jadi duta pakaian dalam lelaki sekarang
sluar dalam, nike T_T
tak bolehhhla suka yang hensem, sebabnya ramai peminat kah3


Captain team Portugal bagi semangat satu team


smart team Porto yaribba

Ps/ ramalanku world cup tuk Brazil ngan Italy bertarung. waka waka eh eh
nanti nak tengok spain

Sunday, June 20, 2010

Happy fathers day

salam.
sempena fathers day kita buat je apa yang spesel. sekali setahun je celebrate. Ingat nak belanja makan tapi tak kisahla hadiah pon oke, tapi sebenarnya ngan wish pun dah memadai. FATHERS day ini sebenarnya hari memperingati jasa bapa. Terima kasih Bak sebab susah payah , penat lelah menjaga dayah yang dah sebesar kini macam anak yang cumeyll. hahha seriuslah. Jasa mu memang tak ternilai boleh aku balas melainkan Allah yang boleh bahagiakan hari-hari bak. dan mama dan sume famili ku. Abah tinggal Yemen skang so, once a year apala salah nak beli adiah biasa ikhlas.


baru beli hari ini dekat kedai Shamensi Taman Kosas.
Mmg blur nak cari apa hadiah kalo laki-laki sebenarnya
* sapa la bole teka apa hadiah itu

Ini gambar abah ngan atuk ku sayang

Selamat hari bapa buat semua bapa kat seluruh dunia.

Ps/ Secara am, hadiah tak penting sebenarnya, cuma sebagai seorang anak layanan kita ngan kasih sayang bersama orang tua kita ikuti yang penting selalu. Bettul la kan

Naik jet ski ke..tak

Salam.
Masa cuti ngan famili ari isnin singgah PD. famili holidays
Pictures . kacakk :)


Jet ski RM 80 for 10 minutes. Memang mahhal ahh.


Saya ada belon peace


Bagi chan korang pegi la main jet ski


Ini instructer jet ski, kasik details skit gi mana mau drive jet ski.
Eceh, memang kena ada lesen ke jet ski macam motor? Ntah

Sementara saya bizi main belon kanak-kanak :D

Aku tak pegi jet ski dan terasa rugi teramat, mm tapi takpe, Along and Akram main. tapi dayah tengok saja. The First thing yang aku takut punya pasal tak reti berenang, ai macam ayam. dahla penah lemas kat Sunway lagoon darjah 4, main air lemas jugak kat swimming pool yang dalam2 kat desara. mana-mana saja ahh gelabah main air pastu tak reti berenang T __T
Oh hello, safety please. NAK main jet ski ada jaket keselamatan dah provided. Nak tanak je, lagi pun mama kata sikit janganlahhhh. haih rugi jugak tak teray . .

Ai fikir macam-macam kalo nak naik jet ski tuh.. Takut terjatuh terbalik jet ski kang lemas plak sebb dah jatuh air,
along cerita dia bawak jet ski macam moto. tekan minyak. main minyak, minyak penting, maintain balance. jangan slow sgt nanti berenti setengah jalan plak.


Video lihat la sikit. Play
video

Ps/ nak jet ski one day bila dah pandai berenanglaa
ada berani?

Saturday, June 19, 2010

Kucing Pak ren

Salam. hari ini aku buat kek batik. dah siap kek, nanti makan! sungguh membosankan hari ini, dan sambil menggaru kepala berjaya menyiapkan satu assignment untuk diperah keluar idea-idea yang sepatutnya. I had make a review about assignment english of being a good muslim in a song lyrics of I'm calling you by Outlandish. Pe kejadah siapkan esaimen dalam holiday. memang sengaja dengki bila hamba mahu bercuti.

Oke cuti just simple and nice. dah sketch tulis essay in english tadi. Just nak cek mesti lebih-lebihkan about 350 Words. WHY..WTF wetdefesh. sebb the lecturer have given the questionlahh. Come back kolej 8hb July 2010. Oke ai dont miss my kolej. i just hope i manage get my degree and good knowledge to be use for a good future. insyaAllah amin ^_^

Back entry, Kucing Pak ren ai sakit kat tengkuk kiri beliau ada bengkak yang besar dan geli nak pegang. waa cakap seyes dan pesan sayang kat Pak ren napa camtu..................Oke Pak ren semakin pulih lepas smalam sapu ubat sikit-sikit, bengkak tu pecah berdarah. Betulla Oak ren ok je, cuma kalo kotor dapat bengkak la T__T

nak tahu kenapa bengkak. aku kasik hint, kucing ini sepatutnya makan dengan pemakanan sihat, bersih dari kotor-kotor, faktor keturunan keluarga pon mainkan perananlaa sebab bengkak tu contoh Mak nenek cot penah kena jugak pecah berdarah sebab bengkak ngan dah oke la. Sebenarnya bengkak kucing ini macam bisul. Sekali besar membengkak pastu pecah, sebab dia dah garu-garu gatal kan. Tapi agak pedih lari bila kasik ubat kat tengkuk kiri bebisul pak ren tu. Lain kali aku akan cuba cuci mandi kucing 3kali seminggu. Boleh ke?


Pak ren



yang itam tepi gambar rajah atas tu cit yang busuk

Ps/ Saya malu-malu kucing kadang-kadang

Thursday, June 17, 2010

pergi mengaji

ini surat layan taime grade 5 at Khartoum american school , Sudan
entri saya mengaji tapi teringat lagi kenangan lampau dulu hahh kelakar.
kembali entri 123
Mengaji al quran dapat menerangkan hati seseorang belajar dan berjaya membuang dosa-dosa kecil lampau kamu. saya pergi mengaji around 10.30 kat rumah anti norisah, balik dalam jam 12.30pm. Ingatkan sejam tapi disebabkan ada member baru nak ngaji time saya yang nak ngaji tu terpaksa plak berkongsi masa waktu tu habisla bersama ngaji 2jam. Member baru ngaji saya namanya kakak linda. suaranya merdu ngan mengaji nya memang mendayu2. Ala-ala bole masuk tilawah al-Quran punya pertandingan.
Saya suka dengar dia mengaji tapi biasala belajar lagi, belajar kena betulkan mengaji bertajwid baru dapat pahala ngan berkat. sama-sama perbaiki kelemahan masing2.

Oke. tak biasa berbahsa saya. Kembali bahsa biasa.

Aku dah ponteng kelas mengaji semalam, Mungkin balasan tu lama sikit ngaji. Sepatutnya sejam jadi 2jam. Semalam keluar pon dengan Umai birthday. Lama-lama mengaji dapat pahala.
lagi pun dayah sudah mau khatam Al Quran. Takpe :) Enjoy skit semlm.


Ps/ Mama agak jeles sikit sebabnya aku bakal khatam lagi awal dari nya. takpe, yang penting ilmu Al quran ni bukan penting sapa cepat habis, ilmu penting , berjaya mendapat ilmu dunia akhirat berguna sampai bila-bila yang kita ambil adalah ilmu agama.

holiday

HOLIDAY ENDS UNTIL JULY

ohhh tidak. semakin lama bercuti semakin malas untuk membuka buka buku dan esaimen untuk dipersiapkan. melainkan muka buku yang berada di internet ini jangan cakap la kalo aku ini jenis macam mana bole online kat internet. Aku online facebook macam tu la muka buku, kejap ada kejap takde. Faedah sangat ke hobi tu tak dapat aku nak explain details kalo addicted dah setiap hari memanjang kat depan internet. tapi mostly bukan ngadap facebook ok.


Oke. Aku ada esaimen nak setelkan. akAN disetelkan as soon as possible. Hopefully semangat rajin akan bermula pada esok hari. esaimen yang bakal di buat esaimen english by sir fozy, esaimen system & network. ayoyo, sudah lama tinggal buku rasa macam kena mula rajinkan diri tambahkan ilmu di dada dan kepala supaya ingat pada tanggungjawab belaja kat mana-mana pon boleh, asalkan ada usaha! ganbate2 cayyok T_T. oke cerita benda lain. bye assignment, i'll face you up ttomorrow or not wait. ole2 spain. malam ni malas ngadap tb, tengok ulang tayang sajalahh. SPAIN ole2



kita cerita 16/06/ 2010 birthday umai.
happy birthday umai ku ♥ 22. dah besar kan angka tu. hati2 mana2 saja, smg pjg umur nya, mudah dapat jodoh yang sesuai masa dpan :) di murahkan rezki dan sentiasa diberikan perlindungan Allah :)
Lots of fun and together things i have been done with her before and today. Hari ini selesai tengok cerita Karate kids dengan Umai pada jam 12.10pm until 2.45 camtula. pegi makan kat food court KLCC around 3lebih. Umai ini cool. sangat relaxing bila keluar bersama beliau. satu benda aku tak pahham dia suka beli barang kat aku las minit. aku memang tak mintak tapi kalau dah bagi kita kena appreciate and take it as present. thank you umai sebab belanja sepit rambut baru kat dayah. Memang tak reti pakai sepit itam macam mee magi tu. tapi lama-lama okela. agaknya macam satu hubungan, satu benda kita nak kenal dia, kita kena belajar understanding..kena saling faham, pastu baru kenal nak kamceng. xkenal maka xcinta. banyak bebel an. pas movies, solat, makan

lepas makan baru solat.
then
pusing galeri petronas ada exhibition psl NOVA- to explore new things in media


apa2 yang best better pegi KLCC check it out Galeri PETRONAS level3. cool arts.
beli-belah (tak beli apa pon sebnanya), merayap, balik

ps: tahu holiday saja. esaimen akan dibuat esok bersama pelan untuk mengadap test motor !

Monday, June 14, 2010

Contest by Asada Ryutaro

SALAM. hi.
pe kabar, xsangka baru entry ke 100 oleh ncik asada ni baru dia da stat buboh contest.
teruskan2 belog.

saya cerita 5 gambar sahja dibebel.
thank yu for the contest. sesiapa yang berminat mau join klik to BELOG BELIAU. ada syarat tersendiri beliau kemukakan. oleh itu sebelum tarikh tutup 1 July saya ingin memeriahkan kontest dia. join sajalahh, saya sedang bercuti sem sekarang bersama abah. ayah yang baru balik dari yemen tuk cuti sebulan dok Malaysia. Apa yang kami buat tuk luangkan masa sesama taime cuti boleh tengok kat gambar.


first gambar kat rumah, abah baru sampai dari KLIA dia pi bawak barang pelik dari yemen. saya teruja suka barang abah
Hadramaut. "Hadramaut ni maksudnya area of southern Arabia that is now known as Yemen"

bau barang pelik. barang yemen. barang yang saya pegang ni saya nak namakan keris je kalo kat rumah sebabnya boleh bukak macam ala-ala keris :D Along dapat hadiah jersi baju England, Barcelona. Mama ngan saya dapat cokelat :D takpe at least ada abah dah balik Malaysia. kita cuti sama-sama

Abahku seorang kaki golfer. pegi men kat KDE , kami pegi tengok abah main golf. saya memang bukan kaki golfer. men pon tak reti :)


gambar bercuti kat Singapore, ini siloso beach yang teletak di Sentosa Island. Naik tramp about 2dollar sahja. 2 dollar naik bas, yang lain mahhal dollar laa

pegi tengok abah main golf saya akan ikut along naik scooter nak jogingg jeh kat KDE


gambar yang ku join tuk contest ini yang last oke, satu saja picture mahu cerita kan. saya baru lepas joging sama Along, saya sukakan matahari dan sunset. Along bercerita panjang masa berjoging tu tanak letih kan kalo nak kuatkan stamina, kena set kosongkan your mind untuk berlari sampai ke penghujung tamat tuk joging. saya yang tak kuat berlari asek termegah-megah kat sebelah Along. errmm memang tak kuat lari even panjang kaki tinggi, dah sah berat badan terrible meningkat sahja bila cuti. kami tak sempat nak race nama pon joging pon kan, cuma ala-ala merentas desa kat KDE, Kelab darul ehsan. saja ber cuti nak isi masa free time lagi kita tengok bola FIFA. WAHH updets; Germany lawan US: 4-0 FUHH HOTS
bYE:)



Ps/ nCIK ASADA RYUTARO Thanks for ada contest. tak penah rasa menang contest. tapi fun to enter je contest

holidays from KL (3)


hi. pulau sentosa snappp pictures.
singgah pulau sentosa for 2dollar untuk bas dan dan naik tramp macam nak naik lrt tapi bolela. pegi balik pulau sentosa. pegi naik bas, balik tunggu drebar orang Malaysia datang pickup kat Vivo city. kami sesat dalam mall vivo tu punya la besaw. pusing satu island sentosa dari siloso beach to palawan beach to tanjong beach. pastu baru rasa naik sentosa express adalah macam ala-ala monorel.

gambar ni time kat area siloso beach

sampai ke malam depan vivo city mall
terasa penat teramat.
tengoklah mama suda pegangg lutut penat jalan


air pancuut area depan vivo city mall


bye vivo city.
sebab awak' kami sesat carik jln keluar.
but fun.
lepas bejalan satu sentosa island to vivo city pegi makan minum.
lapar dahga,
lasly singgah shopping murahhh tapi barang originals.
orchard road. muzaffar centre.
sume murah ala-ala mydin KL rupanya tapi barang lagi banyak kaww kualiti cantik


lepas penat sume.
balik
jam dekat 1110mlm bertolak singapore ke rumah mak ucu ulu tiram kat johor suda kembali aroun 1214am.
tidur
rest in peace
daaaback KL


bye singaporejumpa lagi

Ps/
Cuti kejap SEHARIAN kat singapore memberikan satu kenangan manis terindah

tak akan di lupa. Hari Ahad ni along dah convo lahh ^_^

Saturday, June 12, 2010

holidays from KL (2)

gambar di sepanjang percutian
i fell in ♥
singapore and holidays


mama & bak
thanks a lot for the cutiness

singapore zoo

peace

singgah kat masjid sultan
sejarah

makam sejarah. Habib Noh.
direct descendant of Prophet Muhammad

(Syed or Sayyid is an honorific title given to descendants of Prophet Muhammad)
.
MAKAM ini pernah cuba dialihkan tapi tak boleh.
habib noh berasal usul lahir dari yemen tinggal singapore.

dari luar hingga ke atas masuk

inilah makam habib noh al habsyi
ada lagi satu makam kat luar, milik sepupu habib noh


bawah gambar ini makam sepupu habib noh


Habib abdul rahman al habsyi



ps/ nanti cerita pasal sentosa island plak
bye

gambar last keluar masjid terpegun tengok burung2 jinak
aku tedudok macam nak bajet cun cam . . teberak je :D

NANTI SAMBUNG LAGI

Pages